Sinop Ve Kastamonu Için Korkutan Uyari Açiklamasi 100 Kg Yagis Düsebilir

Meteorolojiden yapilan hava tahminine göre Sinop ve Kastamonu için siddetli yagis bekleniyor. Pazar günü için metrekareye 76-100 kg arasi, pazartesi için ise 100 kg ve üzeri yagis düsmesi tahmin ediliyor.

Sinop Ve Kastamonu Için Korkutan Uyari Açiklamasi 100 Kg Yagis Düsebilir
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre, Bati Karadeniz’de siddetli yagislar beklendigi belirtildi. Pazar günü Kastamonu ve Sinop kiyilarinda yagislarin metrekareye 76-100 kilogram arasinda, pazartesi ise 100 kilogramin üzerinde yagis gelecegi tahmin ediliyor.

Açiklamada, “Yurdumuz Karadeniz üzerinden gelen serin ve yagisli havanin etkisi altinda bulunmaktadir. Kuzey kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altinda seyreden hava sicakliklarinin önümüzdeki hafta ortasindan itibaren artmaya baslayacagi ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarina yükselecegi tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerde pazar günü Kastamonu ve Sinop kiyilarinda metrekareye 76-100 kg siddetli yagis, pazartesi günü siddetli ve yer yer 100 kilogram ve üzeri asiri yagis bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA