Silivri Belediyesi Tarafindan 12.'Si Düzenlenen Börek Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Silivri Belediyesi tarafindan 12. Ortaköy Börek Festivali coskuyla gerçeklestirildi. 118 tepsi böregin yaristigi festivalde dereceye girenlere altin hediye edildi. Festivalde ayrica vatandaslara yaklasik 200 tepsi börek ikram edildi.

Silivri Belediyesi tarafindan 12. Ortaköy Börek Festivali, coskuyla gerçeklestirildi.

Birbirinden maharetli kadinlarin yaristigi festivalde 118 tepsi börek yarismasi da yapildi.

Etkinlige katilan misafirlere yaklasik 200 tepsi böregin ikram edildigi festivalde, yarismacilardan Gülden Beyaz 3., Hatice Güler 2., Fatma Binnaz ise 1. oldu. Dereceye girenlere tam, yarim ve çeyrek altin, börek yarismasina katilanlara ise gram altin ödülü verildi.

Etkinlige iliskin konusan Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, “Silivri’nin en müstesna olan mahallesi olan Ortaköy’deyiz. Ortaköy’ün geleneksel hale gelmis bu yilda 12.’sini tertipledigimiz börek festivalinde sizlerleyiz. Tüm Silivri ve çevre ilçelerden gelen vatandaslarimiz Ortaköy’ümüzün meshur Patriyot böreklerini tatmak için buradalar. Festivalimizde yarismamiz olacak. Silivri’nin kültürünü anlatan folklar gösterileri olacak. Biz Silivri’de hayat var demeye, Silivri’nin kültürünü tarihini, örf ve adetlerini yasatmaya bu festivallerle devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA