Kocaeli'de SOLOTÜRK Gösterisi Nefes Kesti

Izmit’in düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yil dönümü dolayisiyla SOLOTÜRK’ÜN Kocaeli semalarinda gerçeklestirdigi uçus nefes kesti.

Kocaeli'de SOLOTÜRK Gösterisi Nefes Kesti


Türk Hava Kuvvetlerine ait SOLOTÜRK uçagi, Kocaeli semalarinda gösteri uçusu gerçeklestirdi. Yapilan uçus, izleyenlere heyecan dolu anlar yasatti. Izmit’in düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yil dönümünü dolayisiyla F-16 savas uçaklariyla gerçeklestirilen etkinlige binlerce vatandas katildi.

Seka Park Uçurtma Tepesi üzerinde F-16 savas uçagiyla yapilan birbirinden zorlu manevralar izleyicileri mest etti. Bazi vatandaslar uçusu cep telefonuyla kayit altina aldi. SOLOTÜRK kalkisi, SOLOTÜRK tonosu ve dünyanin en zor tekniklerinden biri olan ‘Saygi uçusu’nu gerçeklestiren pilotlar, büyük alkis aldi. Izmit semalarinda yapilan akrobatik hareketler yaklasik yarim saat sürdü.

"Göklerimizin aslani SOLOTÜRK"

Etkinligi düzenleyen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, “Gururumuz SOLOTÜRK’ü, Izmit’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yili vesilesiyle sizlerle bulusturmak istedik. Izmit semalarinda yapacaklari gösteriyle göklerimizin aslani olan SOLOTÜRK, zaferimizi coskuyla bize yasatacak" dedi.



"Çok gururlandim"

Gösteriyi izleyen Murat Güney, "Çok duygulandim. Uçaklarin bu sekilde hareket etmesi beni çok etkiledi, muazzam bir seydi. Böyle pilot yetistiren anne ve babalara Allah güç kuvvet versin. Daha önce izlemistim ancak çok uzaktaydim. Herkesin bu duyguyu yasamasini isterim, çok gururlandim. O kadar kalabalik ki arabami park edecek yer bulamadim. Ailem asagida ben yukarida izledim" diye konustu.



Gösteriyi ilk defa izlediklerini söyleyen Yasemin Gürbüz, “Ben çok heyecanlandim, çok güzel bir gösteriydi. Taklalari nasil attigini çok merak ediyorum. Büyüyünce ben de pilot olmak istiyorum" seklinde konustu.

Jankat Efe ise “Ben bu kadar yakindan uçacaklarini tahmin etmiyordum. Çok güzel bir gösteriydi. Bence çok yetenekliler" ifadelerini kullandi.

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, SOLOTÜRK ekibinden Binbasi Emre Mert, Binbasi Murat Bakici, Üstegmen Alper Sen ve Emrah Aslantepe’ye tesekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA