Çatidan Atlamak Isteyen Sahsi Kokoreçle Ikna Etmeye Çalistilar

Antalya’da bir saat arayla ikinci kez çatida intihar girisiminde bulunan sahis, polis ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. 4 katli kolejin çatisindan bahçedeki reklam panosuna atlayan sahsi ikna etmek için vatandaslarin, yarim ve tam ekmek kokoreç ismarlamak istemesi ilginç görüntüler olusturdu. Polis, defalarca uyarmasina ragmen merakli kalabaligi ne gündüz ne de gece uzaklastirabildi.

Çatidan Atlamak Isteyen Sahsi Kokoreçle Ikna Etmeye Çalistilar
Edinilen bilgiye göre olay, saat 17.45 sirasinda Muratpasa ilçesindeki bir kolejde meydana geldi. Ailevi nedenlerden dolayi bunalima girdigi iddia edilen Yusuf Ç. (27), ögle saatlerinde bir AVM’nin dis cephe korkuluk demirliklerinde intihar girisiminde bulundu. Yaklasik 1 saatlik çalismanin ardindan ikna edilen Yusuf Ç., eyleminden vazgeçti. Ayni sahis yaklasik 1 saat sonra bu kez, Muratpasa ilçesi Kizilarik Mahallesi Gazi Bulvari kenarindaki bir kolejin çatisina çikti. Çatinin uç noktasinda yürüyen Yusuf Ç.’yi görenler durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla bölgeye saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Burada da tehlikeli hareketler yapan Yusuf Ç., tirmanarak binanin çatisina ulasti. Bir süre burada da tehlikeli hareketler yapan sahis, kolejin bahçesindeki reklam panosunun üzerine atladi. O anlar, izleyen vatandaslarin yüreklerini agizlarina getirdi. Polis ekipleri ise merakli kalabaligi defalarca uyarmak zorunda kalsa da basarili olmadi. Itfaiye sahsin düsme ihtimaline karsi sisme yatak açti. Her uyarinin ardindan vatandaslar yeniden toplandi. Bazi vatandaslar cep telefonuyla görüntü çekerken, yakindaki bir is yerinde olayi izleyen müsteri, Yusuf Ç.’ye eyleminden vazgeçmesi karsisinda yarim kokoreç ismarlayacagini söyledi.

Yusuf Ç.’nin cevap vermemesi üzerine müsteri kokoreci tama yükseltti. Sahsin ikna olmamasi üzerine müzakereciye haber verildi.

Tehlikeye ragmen refüjde bir kisinin gazete okuyarak, arada çatidaki sahsi izledigi görüldü.

Sürücülerin görüntü almak için trafigi yavaslatmasi üzerine trafik polisleri devreye girdi. Yola yayalarin çikmasi, sürücülerin trafigi sikistirmasi nedeniyle yol köprülü kavsak altindan kapatildi. Yaklasik 4 saat reklam panosu üzerinde tehlikeli hareketler yapmaya devam eden ve zaman zaman düsme tehlikesi geçiren Yusuf Ç., hava kararinca kolejin balkonuna geri atladi. 4. kat balkonda da tehlikeli hareketler yapmaya devam eden Yusuf Ç., gecenin ilerleyen saatlerinde eylemine son verdi.
Kaynak: İHA