Bandirmali Gazeteciler Çanakkale Turunda

Balikesir’in Bandirma ilçesinde, Bandirma Güney Marmara Medya Çalisanlari Dernegi tarafindan Çanakkale gezisi düzenlenirken, gazeteciler yogun çalisma temposu arasinda tatil yapma firsati buldular.

Bandirmali Gazeteciler Çanakkale Turunda
Bandirma Belediyesi Kültür Turlari etkinliginde, Güney Marmara Medya Çalisanlari Dernegi üyeleri ve ailelerine Çanakkale gezisi düzenledi.

Gazeteciler ve ailelerinin de katilim sagladigi Çanakkale gezisinde profesyonel turist rehberi Esra Sahin Aksoy’un esliginde Çanakkale’de hem unutulmaz bir gezi programi yasandi hem de tarihe taniklik edildi. Rehber Aksoy’un anlatimiyla Çanakkale yarimadasini gezen 20 kisilik kafile, Seyit Onbasi Aniti, Alçitepe Köyü Sahra Müzesi, Çanakkale Sehitler Abidesi, Sahindere Çavus Sehitligi, 57. Alay Sehitligi, Conk Bayiri, savasin geçtigi bölgeler, müzeler ve tarihi yapilari ziyaret ederek sehitliklerde dua ettiler.

Çanakkale Gelibolu Tarihi Yarimadasi’nda Jandarma Genel Komutanligi Mehteran Birligi’nin Sehitler Abidesi’nde yer alan konserine denk gelindi. Jandarma erbas ve atli birliklerinin de yer aldigi konser, cep telefonlariyla da kayit altina alindi.

Çanakkale gezisindeki gazeteciler, vatan için sehit olan binlerce askerin canini ortaya koydugu topraklarda duygusal anlar yasadiklarini belirterek, böyle bir organizasyon ile Çanakkale’yi gezmelerini ve tanimalarini sagladiklari için Bandirma Belediyesi ve Belediye Baskani Tolga Tosun’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA