Bakan Mus, Izmir Is Dünyasinin Sorunlarini Dinledi

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 8 oda ve borsanin temsilcilerinden olusan 83 kisilik heyet, ’Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) 70. Yil Etkinligi Programi’ için Ankara’yi ziyaret etti. Oda ve borsa yöneticilerini agirlayarak Izmir is dünyasinin sorunlarini dinleyen Ticaret Bakani Mehmet Mus, Kemalpasa Lojistik Merkezi projesinin çok hizli bir sekilde tamamlanmasi için gereken tüm destegi vereceklerini belirtti.

Bakan Mus, Izmir Is Dünyasinin Sorunlarini Dinledi
Izmir Ticaret Odasi (IZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odasi (EBSO), Izmir Ticaret Borsasi (ITB), Aliaga Ticaret Odasi, Demirci Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO), Nazilli Ticaret Borsasi, Ödemis Ticaret Borsasi (TB) ve Torbali Ticaret Odasi (TO) temsilcilerinden olusan heyet; TOBB 70. Yil Etkinligi Programi’na katilmak için Ankara’ya gitti. IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar ve ITB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ercan Korkmaz, Ticaret Bakani Mehmet Mus’a üyelerden gelen talepleri ve sorunlari iletti. Baskanlardan Kemalpasa Lojistik Merkezi ile ilgili çalismalara iliskin bilgi alan Bakan Mus, projenin çok hizli bir sekilde tamamlanmasi için bakanlik olarak bugüne kadar oldugu gibi gereken tüm destegi vereceklerini kaydetti.

Bakan Mus, “Kemalpasa Lojistik Merkezi’nde hem tir parki hem depolar hem de gümrük olacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çalismalari hizlandirip bir an önce tamamlamayi planliyoruz” dedi.



3 isme hizmet seref belgesi

Izmirli heyetin Bakan Mus ziyareti öncesi ilk duragi Anitkabir oldu. EBSO Baskani Yorgancilar’in Muhafiz ve Merasim Bölügü’nü selamladigi resmi tören sonrasinda, mozoleye “Izmir Oda Borsalari” adina çelenk konuldu. TOBB delegeleri son olarak Bakan Mus’un katilimiyla düzenlenen “Hizmet Seref Belge ve Plaket Takdim Töreni”ne katildi.

TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’nun açilis konusmasiyla baslayan törende ödüle layik görülen delegeler arasinda TOBB delegesi olarak 10’uncu yilini tamamlayan IZTO Meclis Üyesi Hüseyin Sagir ve EBSO Meclis Üyesi Hüseyin Arici da yer aldi. Ayrica EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu’ya, 20 yil üzerindeki hizmeti nedeniyle basarili ve özverili çalismalarindan ötürü plaket takdim edildi.

Ziyarete, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar, ITB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ercan Korkmaz, Demirci TSO Yönetim Kurulu Baskani Nurettin Kelem, Nazilli Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nurettin Kirlioglu, Torbali Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Abdulvahap Olgun, IZTO Meclis Baskani Selami Özpoyraz, EBSO Meclis Baskani Salih Esen, ITB Meclis Baskani Sükrü Baris Kocagöz, Demirci TSO Meclis Baskani Nurdogan Bayram, Ödemis TB Meclis Baskani Turgut Akin, Torbali TO Meclis Baskani Erkan Aksoy ve TOBB delegesi üyeler katildi.

Kaynak: İHA