Konya'nin Bassehir Olusunun 925. Yili Kutlamalari Basladi

Konya Büyüksehir Belediyesinin, Konya’nin Türkiye Selçuklu Devleti’ne bassehir olusunun 925. yili çerçevesinde düzenledigi etkinlikler çerçevesinde, Selçuklu Sultanlari ile tüm sehit ve gaziler yad edildi.

Konya'nin Bassehir Olusunun 925. Yili Kutlamalari Basladi
Konya’nin Türkiye Selçuklu Devleti’ne bassehir olusunun 925. yili dolayisiyla Konya Büyüksehir Belediyesi, Selçuklu Sultanlari basta olmak üzere tüm sehit ve gazilerin yad edildigi bir etkinlik gerçeklestirdi. Bu yilki kutlama etkinlikleri çerçevesinde Alaaddin Camii’nde Cuma namazi öncesinde Fetih Suresi okundu. Ardindan Konya Il Müftülügü tarafindan Selçuklu Sultanlarina ithafen okunan hatm-i seriflerin duasi yapildi. Cuma namazi sonrasi Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ve Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin katilimi ile Selçuklu Sultanlari Türbesi önünde dua edildi. Alaaddin Camii Selçuklu Sultanlari Türbesi’nde gerçeklestirilen temsili nöbet degisimi ve ardindan yapilan Selçuklu Gülbank Duasi sonrasi, günün anlam ve önemine binaen Tarihçi Erkan Göksu kisa bir konusma yapti. Etkinlige katilanlara hem Alaeddin Tepesi’nde hem de Kiliçarslan Sehir Meydani’nda Selçuklu mutfagina has bir yemek olan toyga çorbasi ikram edildi.

Selçuklu Payitahti Konya kutlamalari çerçevesinde aksam ise Kiliçarslan Sehir Meydani’nda, Türk Yildizlari gösterisi, sehrin farkli noktalarindan 41 pare top atisi, tiyatro gösterisi, kiliç kalkan gösterisi, Kahramanlik Türküleri Konseri, Selçuklu Kostümleri Sergisi, Anadolu’yu Vatan Kilanlar Sergisi ve lazer ve havai fisek gösterisiyle es zamanli olarak Esad Kabakli konseri yapilacak.
Kaynak: İHA