Kayseri'den 180 Kisi Kutsal Topraklara Gitti

Diyanet Isleri Baskanliginin, 2022 Yili Hac Organizasyonu ile Kayseri’den hacca gidecek olan ilk hac kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara ugurlandi.

Kayseri'den 180 Kisi Kutsal Topraklara Gitti


Pandeminin sona ermesinin ardindan 2 yil aradan sonra kutsal topraklara gidecek olan 180 haci adayi için Ahmet Inci Camii önünde ugurlama töreni düzenlendi.

Il Müftülügünce düzenlenen tören Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Daha sonra haci adaylarina seslenen Hacdan Sorumlu Müftü Yardimcisi Yasar Bolat, Kayseri’den bu yil 782 haci adayinin kutsal topraklara gidecegini ifade ederek; "Rabbimize sonsuz sükürler olsun ki 2 yildan sonra yeniden bu meydandan kutsal beldeye hac farizalarini yerine getirmek üzere ilimizden mümin kardeslerimizi yolcu edecegiz. Bu sene ilimizden su anda 180 haci adayimizi ugurlayacagiz. 180 haci adayimiza bir ilçe müftümüzün kafile baskanliginda, 1 kadin görevlimiz ve ve 4 tane din görevlimiz insallah buradan Mekke’ye, Mekke’den de Medine’ye, tekrar ülkeye dönünceye kadar rehberlik edeceklerdir. Rabbim hem hacilarimiza, hem görevlilerimize kolayliklar ihsan eylesin. Temmuz’un 2’sinde yine 183 haci adayimizi Diyanet Isleri Baskanligimizin organizasyonuyla ugurlayacagiz. Kayseri’de toplamda 782 haci adayimizi ugurlayacagiz. Insallah seneye 2-3 katini ugurlayacagiz" dedi.

Okunan dualarin ardindan haci adaylari, yakinlariyla vedalasarak Mekke’ye gitmek için Erkilet Havaalani’na gitti.
Kaynak: İHA