SANKO Okullari'nda Mezuniyet Heyecani

SANKO Koleji ile SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 89 ögrencisi düzenlenen törenle mezun olmanin heyecani ve gururunu yasadi.

SANKO Okullari'nda Mezuniyet Heyecani
SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoglu, SANKO Okullari Danisma Kurulu Onursal Baskani Jülide Konukoglu, Danisma Kurulu Baskani Zeynep Konukoglu, veliler, okul yöneticileri, ögretmenler ve ögrencilerin katilimi ile okul bahçesinde düzenlenen tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

“Nerede olursaniz olun, içinizdeki çocuksu meraktan ve ögrenme hevesinden vazgeçmeyin” diyen SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, okulun 19’uncu mezuniyet törenini gerçeklestirmenin gururunu yasadiklarini söyledi.



Asyali, “Biz ögretmenler ögrencilerimizin çok yönlü gelisimleri için yillarca emek verir, onlarin seneler içinde her anlamda büyümelerine yön verip eslik ederiz. Bir ögretmen için yillarca ögrenmesine eslik ettigi, elini tuttugu, onlara daha fazla nasil faydali olabilirim diye dertlendigi ve yoluna isik oldugu ögrencilerinin mezun olduklarini görmekten daha büyük bir mutluluk yoktur” dedi.

“Sira disi bir ögretim yili oldu”

Mezuniyetlerin kendileri için ayni zamanda önemli bir degerlendirme ve muhasebe yapma firsati oldugunu vurgulayan Asyali, “2021-2022 Egitim Ögretim yili, ülkemizin yani sira dünya genelinde okullar açisindan sira disi bir ögretim yiliydi. Mart 2020’de baslayip yaklasik iki yil süren pandemi sürecinin birçok alana oldugu gibi egitim alanina da derin etkileri oldu. Tam gün ve kesintisiz yüz yüze egitimle basladigimiz 2021-2022 Egitim Ögretim yilinda öncelikli amacimiz, çok uzun süre okuldan uzak kalan ögrencilerimizin sosyal, duygusal ve akademik açidan okul ortamina uyumlarini yeniden saglamak oldu. Ögrencilerde olusan sosyal ve duygusal eksiklikleri hizla telafi edebilmek amaciyla kurguladigimiz farkli ve fark olusturan etkinliklerle onlara sosyal etkilesim firsatlari sagladik. Uzun süren uzaktan ögretim ve yaz tatili nedeniyle ortaya çikan akademik eksiklikleri giderebilmek için de zenginlestirilmis ögretim ve telafi programlari gelistirerek ögrencilerimizin akademik gelisimlerini destekledik. Simdi geri dönüp baktigimizda, bireysel ve toplumsal sorumlulugu büyük ve esine belki de bir daha rastlanmayacak bir ögretim yilini basariyla tamamlamanin mutlulugunu yüreklerimizde hissediyoruz.”

“Akademik basarilarla dolu bir yil oldu”

Özellikle birinci dönemi pandemi etkisinde geçse de 2021-2022 Egitim Ögretim yilinin SANKO Okullari için yüz yüze egitime hizla uyumlanan akademik, sportif ve sanatsal birçok alanda basarilarla dolu bir egitim ögretim yili olduguna dikkat çeken Asyali, sunlari kaydetti:

“Ögrencilerimizin spor alaninda elde ettikleri sayisiz il, bölge ve Türkiye derecesi bizleri gururlandirdi. Bu dönemde çesitli branslarda yedi ögrencimizin kendi yas gruplarinda milli takim havuzlarina seçilmesi önemli basariydi. Sanat alaninda yarismalarda aldigimiz dereceler ve okulumuzda gerçeklestirdigimiz sergi ve performanslar ögrencilerimizin ‘bütün insan’ olma yolundaki çok yönlü gelisimleri için çok degerlidir.

Bu dönem akademik yönden de basarilarla dolu geçti. Ülkemizde beklenenden uzun süren uzaktan ögretim nedeniyle olusan akademik bosluklari hizla telafi ederek birçok basarili çalisma ve projeye imza attik. Detayli planlanmis akademik çalismalarimizin meyvelerini, 2022 LGS ve YKS resmî sonuçlarinda bireysel ve en önemlisi de kitlesel basarilarla toplayacagimiza yürekten inaniyoruz.”

Bu egitim ögretim döneminde anasinifi ve ilkokul kademeleri açisindan önemli akademik gelismelerden birinin de IB tarafindan “Ilk Yillar Programi”ni uygulamak için yetkilendirilmek oldugunu dile getiren Asyali, sunlari anlatti:

“Iki yil süren uzun soluklu bir denetleme sürecinin ardindan Mayis 2022’de uygulamaya yetkilendirildigimiz Ilk Yillar Programi (PYP) sayesinde; anasinifi ve ilkokul ögrencilerimizi içlerindeki merak duygusu köpürtülmüs, sorgulama becerileri gelismis, arastiran, ögrenmeye hevesli, yüzleri gülen ve gözleri isildayan mutlu bireyler olarak yetistirmeye devam edecegiz.”

“Proje kültürümüzün kökleri derinlerde”

Haziran 2022’de Liselerarasi proje yarismalarinda iki Türkiye ikinciligi, bir Türkiye üçüncülügü ve Eylül 2021’de TEKNOFEST Türkiye üçüncülügü derecelerinin SANKO Okullari’nin proje kültürüne iliskin köklerinin ne kadar derinlerde oldugunu bir kez daha gösterdiginin altini çizen Asyali, su bilgileri paylasti:

“TEKNOFEST gibi organizasyonlarina ek olarak, ulusal ve uluslararasi özel proje yarismasinda alinan sayisiz derece, bu basarilari elde eden ögrencilerimiz ve okulumuz adina bizleri onurlandirdi. Basta TEKNOFEST 2022 olmak üzere, bazi özel proje yarismalarinda degerlendirme süreçlerinin halen devam ettigini ve sonuçlarini büyük bir heyecan içinde bekledigimizi ayrica belirtmek isterim.”

“Yetistirdigimiz gençlerden çok büyük isler bekliyoruz”

Evlatlarinin SANKO Okullari’nda egitim görmesini tercih eden velilere seslenen Asyali, “Kiymetli velilerimiz ve saygideger ebeveynler! Büyük özveri ile yetistirdiginiz evlatlariniz simdi hayatlarinin önemli dönemeçlerinden birindeler. Lise yillarini bitirip, yasamlari boyunca hiçbir zaman unutmayacaklari üniversite yillarina merhaba diyorlar” ifadelerini kullandi.

“Sizlerin oldugu gibi bu ülkeyi seven ve gelecege iyimserlikle bakan biz egitimcilerin de aydinlik yarinlara dair tüm umutlari, sahnede gözlerinin içi parildayan bu gençlerde” diyen Asyali, söyle konustu:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün; ‘Bütün Ümidim Gençliktedir.’ ifadeleri dogrultusunda yetistirdigimiz gençlerden çok ve büyük isler bekliyoruz. SANKO Okullari kültürü ile büyümüs, yürekleri vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, milli ve manevi degerlerine siki sikiya bagli olduklarini bildigimiz 89 gencin gelecekte bizi hakli çikaracaklarina yürekten inaniyoruz.”

Konusmasinda okul yöneticileri, ögretmenler ve idari personele de tesekkür eden Asyali, su ifadelere yer verdi:

“Degerli çalisma arkadaslarim, okulumuza emanet edilen her ögrenci kiymetli ve her biri kendi ilgi ve yetenekleri dogrultusunda hiç bitmeyecek ögrenme yolculuguna çikmis birer yolcu. Bizlere düsen, onlara uzun yolculuklari boyunca kendilerini gelistirecek ve kisisel ögrenmelerini zenginlestirecek sayisiz firsatlar sunmaktir. Bu farkindalik ve bilinçle, ögrenme serüvenlerine eslik etme firsati buldugumuz, yillar boyunca önlerine seçenekler sundugumuz 89 genç simdi karsimizda. Bu vesileyle, tüm yönetici arkadaslarima, kiymetli ögretmenlerimize ve destek ekibi çalisanlarimiza yillar süren yogun emekleri için tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum.”

“Sevgili ögrencilerimiz, son sözlerim sizlere Simdi veda vakti. Bu törenin ve yaz tatilinin ardindan sizler, Gazi Sehrimizden Türkiye’nin ve dünyanin seçkin üniversiteleri dagilacaksiniz” diyen Asyali, sözlerini söyle tamamladi:

“Sizlere tek önerim, hangi üniversitede okuyacaginiz kadar nasil bir üniversite egitimi alacaginiza odaklanin. Ögrenme hevesinden asla vazgeçmeyin. Çünkü içinizdeki çocuksu merak ve ögrenme aski, nerede ve kaç yasinda olursaniz olun sizleri her zaman önce mutlu ve ardindan da basarili yapacaktir Yolunuz açik, bahtiniz bol olsun.”

Konusmalarin ardindan SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi birincisi Ayse Sebnem Bastemir ve SANKO Koleji birincisi Çiçek Dilara Kaya yas kütügüne isimlerini çaktilar.

2021-2022 Egitim-Ögretim yilinda SANKO Koleji’nde Çiçek Dilara Kaya, Sude Selli, Abdulkadir Kerem Özkoç, SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi’nde ise Ayse Sebnem Bastemir, Rabia Gönül Ceyhan ve Simay Uygur ilk üç dereceyi aldi.

Tören, diploma takdimi ve mezun ögrencilerin kep atmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA