ING Türkiye, Sürdürülebilirlik Baglantili Sendikasyon Kredisini Yeniledi

ING Türkiye, toplam 300 milyon Euro tutarindaki sürdürülebilirlik baglantili sendikasyon islemini yüzde 100 oraninda yeniledi. ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz “Geçen sene gerçeklestirdigimiz ve bankamizin sürdürülebilirlik baglantili ilk sendikasyon kredisi olma özelligini tasiyan bu islemin yenilenmesinden dolayi mutluyuz ve bu islemle saglanan kaynagin hem müsterilerimiz hem de ülke ekonomisi açisindan katki saglayacagina inaniyoruz. Müsterilerimizin yerel ve küresel rekabette her zaman bir adim önde olmalarini saglamak için onlari desteklemeye ve uluslararasi uzmanlik ve deneyimimizi ülkemize aktarmaya devam edecegiz” dedi.

ING Türkiye, Sürdürülebilirlik Baglantili Sendikasyon Kredisini Yeniledi
Sürdürülebilirlik alaninda öncü uygulamalara imza atan ING Grubu’na bagli ING Türkiye, 2021 yilinda gerçeklestirdigi ve bankanin sürdürülebilirlik baglantili ilk sendikasyon kredisi olma özelligini tasiyan toplam 300 milyon Euro tutarindaki islemini yüzde 100 oraninda yeniledi.

ING N.V. ve Emirates NBD Capital Limited’in sürdürülebilirlik koordinatörü, Emirates NBD Capital Limited’in islem koordinatörü ve Emirates NBD Bank (P.J.S.C.)’nin ajan banka olarak görev aldigi ve 10 ülkeden 22 bankanin katilimiyla gerçeklesen isleme kreditörler tarafindan gelen talep, bankanin hedefledigi tutarin üzerinde gerçeklesti. Dis ticaretin finansmani amaciyla kullanilacak 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin maliyeti Amerikan Dolari için SOFR + %2,75 ve Euro için Euribor + %2,10 olarak gerçeklesti. Yenilenen sendikasyon kredisi için üç sürdürülebilirlik performans kriteri belirlendi. Bankanin sagladigi sürdürülebilirlik baglantili kredilerin artirilmasi, çalisanlarin sürdürülebilirlik egitimleri ve kadin yönetici çalisan orani sürdürülebilirlik baglantili performans kriterleri olup, belirlenen kriterlere ulasilmasi durumunda sendikasyon kredisinin maliyetlerinde iyilestirme saglanacak.

“Müsterilerimizin yerel ve küresel rekabette her zaman bir adim önde olmalarini saglamak için onlari desteklemeye devam edecegiz”

Yenilenen sendikasyon islemiyle ilgili konusan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Finans sektörünün, saglikli ve sürdürülebilir bir dünya yaratmada önemli ve dönüstürücü rol oynadigina inaniyoruz. Sürdürülebilir bankacilikta öncü adimlar atan ING Grubu olarak, sirketimiz, müsterilerimiz, toplum ve çevre için sürdürülebilir bir gelecek insa etmede sektörde lider olma hedefiyle ilerliyoruz. Iklim degisikligiyle mücadele için ING Grubu olarak hedeflerimizi bir adim daha ileri tasidik ve 2025 yili sonuna kadar yenilenebilir enerjide sagladigimiz yeni finansmanlari %50 oraninda artirma hedefi belirledik. Bununla beraber, toplumsal cinsiyet esitligini faaliyetlerinin odagina alan bir kurum olarak, bu alanda hem kurum içinde hem de kurum disinda örnek uygulamalara imza atarak toplumsal degisime liderlik ediyoruz” dedi.

Gökgöz söyle devam etti “Müsterilerimizin farkli ihtiyaçlarini en uygun çözümler, en iyi imkan ve firsatlarla karsilamak için çalisiyoruz ve uluslararasi alanda saglanan fonlamalarin önemli olduguna inaniyoruz. Bu dogrultuda, geçen sene gerçeklestirdigimiz ve bankamizin sürdürülebilirlik baglantili ilk sendikasyon kredisi olma özelligini tasiyan bu islemin yenilenmesinden dolayi ayrica mutluyuz ve bu islemle saglanan kaynagin hem müsterilerimiz hem de ülke ekonomisi açisindan katki saglayacagina inaniyoruz. Müsterilerimizin yerel ve küresel rekabette her zaman bir adim önde olmalarini saglamak için onlari desteklemeye ve uluslararasi uzmanlik ve deneyimimizi ülkemize aktarmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA