Adalet Bakani Bozdag Açiklamasi 'Adayimiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dir, Adayligi Yasaldir'

Adalet Bakani Bekir Bozdag, “Adayimiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dir. Adayligi yasaldir. Kimse hiçbir içtihat ve yorumla bu gerçegi degistiremeyecektir” dedi.

Adalet Bakani Bozdag Açiklamasi 'Adayimiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dir, Adayligi Yasaldir'
Adalet Bakani Bekir Bozdag ve Mamak Belediye Baskani Murat Köse, AK Parti Mamak Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi’na katildi.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçeklesen toplantida konusan Bozdag, “Marmaris’te yüregimiz ve cigerlerimiz yaniyor. Yanginla mücadele ile ilgili devletimizin bütün birimleri, hem Tarim ve Hayvancilik Bakanimiz hem de Içisleri Bakanimiz hem de ilgili bütün birimlerimiz seferberlik etmis durumdadirlar. Devletimiz yangini söndürmek ve ormanlarimizi korumak için büyük bir gayretle ve seferberlikle yangin söndürme çalismalarini sürdürmektedir. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin. Türkiye’nin neresinde bir yangin varsa, neresinde bir aci varsa bunlari dindirmek ve söndürmek için gece gündüz hareket eden Ak Parti iktidari, bütün imkanlari ile Marmaris’teki yangini da en kisa sürede sonlandiracaktir” seklinde konustu.



“Türkiye’nin dört bir yaninda es zamanli nice yatirimi baslattik”

Bölge ayrimciligi yapmadan ciddi adimlar attiklarini belirten Bozdag, “AK Parti 2002’de iktidar oldugunda biz Türkiye’nin gerçeklerini göre göre iktidar olduk. O zaman ekonomi çökmüstü. Adeta Türkiye istop etmisti. IMF’den transfer edilen Bakana ekonomi Türkiye’ye ise IMF’ye teslim edilmisti. Biz geldik ve Türkiye’nin yüksek enflasyonunu, yüksek faizini indirdigimiz gibi IMF’ye olan borçlarini ödedik. Türkiye’nin dört bir yaninda es zamanli nice yatirimi baslattik. Bir yandan bölünmüs yollarla bir yandan toplu konutun baslattigi TOKI konutlariyla öte yandan hastanelerle, hizli trenlerle, demiryollariyla ve köy yollariyla Türkiye’nin dört bir yanini santiyeye döndüren adimlar attik. Ankara’da, Yozgat’ta, Çorum’da Kirsehir’de Kirikkale’de Iç Anadolu ve bütün bölgelerde bölge ayrimciligi yapmadan ciddi adimlar attik. Bütün yatirimlari Türkiye’nin her bir ilinde es zamanli baslayarak hayata geçirmeye gayret ettik” ifadelerini kullandi.

“Biz bugüne kadar milletimizi hiç aldatmadik”

2002 yilinda iktidara geldiklerinde “bizden 3 yil bir sey beklemeyin” diye meydan meydan gezdiklerini dile getiren Bozdag, “Kiliçdaroglu ben gelirsem Urfa’ya elektrik bedava diyor. Tamam Izmir, Ankara, Istanbul, Adana, İçel sende niye buradaki vatandaslarimiza yapmiyorsunuz da Urfalilar özel diyorsunuz ki ben gelirim size yaparim. Digerleri bizim vatandasimiz degil mi? Elini tutan mi var? Mesele o degil. Meselenin esasi su? Bu ülkede vatandaslarimizin ekonomik konularla ilgili yasadiklari sorunlari istismar emek ve oradan vatandaslarimizin oyunu ve gönlünü etkilemektir. Elbette bunu yapacaklar. Ama dürüst ve ilkeli yapmak lazim. Yalanla dolanla ve aldatan bir siyasetle degil. Biz bugüne kadar milletimizi hiç aldatmadik. Biz 2002’de iktidara gelirken bizden 3 yil bir sey beklemeyin diye meydan meydan gezdik” dedi.



“Adayimiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dir. Adayligi yasaldir”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in adayliginin yasal oldugunu aktaran Bozdag, “Kendi seçimlerini Tayyip beyin adayligini engelleme umuduna baglamislar. Umutlari ona kalmis. Anayasa’ya göre bir engel var mi? Yok. Anayasal hiçbir engel yok. Allah’in izniyle adayimiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dir. Adayligi yasaldir ve hiçbir içtihat ve yorumla bu gerçegi kimse degistiremeyecektir. Milletimiz onu yeniden Cumhurbaskani seçecektir. Siz birakin 2 defa adayligini engellemeyi, Anayasa’nin ilgili hükmünü 2028’de nasil engelleyeceginize kafa yorun. Yarin Anayasa 3. defa adayligina imkan veren sartlari da düzenleyecektir” diye konustu.

Bakan Bozdag’in konusmasi öncesi Mamaklilara seslenen Mamak Belediye Baskani Murat Köse ise, “Hak davanin ezelden edebe neferleri olarak buradayiz. Görevi devir aldigimiz dönemin 4. yili içerisindeyiz. Güzel Mamak’imizi güzel hale getiren baskanlarimizla ve teskilat mensuplarimizla bugün huzurundayiz. Biz güzel Mamak diye basladik. Onlar çok güzel bir Mamak insa ettiler. O günden bugüne kadar görev almis çok degerli teskilat mensuplarimiz burada. Onlar çok güzel bir Mamak’i bugüne kadar tasidilar. Bizde görevi aldigimiz günden bugüne kadar 4. yilimizdayiz. Mamak’i daha güzel bir hale getirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA