ABD, Türkiye'nin Ukrayna Tahilinin Ihracatina Yönelik Girisimlerini Memnuniyetle Karsiliyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahilinin ihraç edilmesini saglamak amaciyla yaptigi girisimlerini memnuniyetle karsiladigini ifade etti.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Karadeniz’deki Rus ablukasi nedeniyle Ukrayna’daki tahil dünyaya ihraç edilemiyor. Türkiye, söz konusu tahil ihracatinin yapilmasi için tüm taraflar ile görüsmelerini sürdürüyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby düzenledigi basin toplantisinda, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahilinin ihraç edilmesini saglamak amaciyla yaptigi girisimlerini memnuniyetle karsiladigini ifade etti.

ABD’nin Ukrayna’dan tahil ihracatini yeniden baslamasi için müttefikleri ve ortaklariyla birlikte çalistigina deginen Kirby, söz konusu ihracatin Rusya’nin Ukrayna’yi isgali nedeniyle engellendigini aktardi.

Karadeniz’de bir Rus ablukasi oldugunu belirten Kirby, "Türkiye’nin tahil nakliyesine izin verecek bir tür düzenlemeye aracilik etmeye çalismasini kesinlikle memnuniyetle karsiliyoruz" dedi.



ABD’den Ukrayna’ya 450 milyon dolarlik silah yardimi

Kirby ayrica, ABD’nin Ukrayna’ya 450 milyon dolarlik yeni bir yardim paketi saglayacagini belirterek, söz konusu yardim paketinde, silahlar ve ekipmanlarin yani sira çok namlulu roket atar sistemi olan HIMARS’larin olacagini aktardi.

ABD, Rusya-Ukrayna Savasi’nin baslangicindan bu yana Ukrayna’ya toplam degeri 6,1 milyar dolara ulasan 13 savunma yardim paketi açikladi.

ABD, en son 15 Haziran’da Ukrayna’ya 1 milyar dolarlik savunma yardimi yapacagini duyurmustu.
Kaynak: İHA