Tas Mektep Akademi Yaz Kurslari Basladi

Tirilye’de yillarca egitim yuvasi olarak hizmet veren Tas Mektep, 30 yil sonra köy enstitüsü modeliyle yeniden canlandi. Mudanya Belediyesi’nin hayata geçirdigi Tas Mektep Akademi’de çocuklar yaz boyunca ÇEKÜL Vakfi isbirligiyle beceri ve yeteneklerini kesfetme imkani bulacak.

Tas Mektep Akademi Yaz Kurslari Basladi
Mudanya Belediyesi tarafindan restorasyonu tamamlanan Tas Mektep’in bir bölümü kent müzesi olarak sosyal ve kültürel yasama kazandirilirken, Tas Mektep Akademi’nin yaz kurslari açildi. Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde açilan kurslardan 8-15 yas grubu çocuklar ücretsiz olarak faydalanabilecek. Çocuklar, Mudanya Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfi isbirligiyle gerçeklestirilecek egitimlerde beceri ve yeteneklerini kesfetme imkani bulacak.

Tas Mektep Akademi’de çocuklara ilk dersi ÇEKÜL Vakfi Baskan Yardimcisi Mithat Kirayoglu verdi. Tas Mektep’i kimligine özgün bir sekilde kent kültürüne kazandirmaktan dolayi gurur duyduklarini belirten Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, “Tas Mektep’te geçmiste oldugu gibi yeniden çocuk sesleri yankilaniyor. Bu alanlarda seramik, fotograf, resim, satranç, astronomi, mozaik, drama& tiyatro atölyelerinin yani sira ögrencilere yönelik tohum etkinlikleri, bölgeye özgü mutfagin sergilenecegi gastronomi çalismalari planliyoruz. Köy enstitüsü modeliyle yine Tas Mektep’te ÇEKÜL Vakfi is birligiyle yaz boyunca atölyelerimiz sürecek. Italya Pisa Üniversitesi Deniz Biyologu International School for Scientific Diving (ISSD Onlus) Bilimsel Dalis Okulu Kurucu Baskani Prof. Francesco Luigi Cinelli tarafindan bir bölümüne dalis okulu kurulacak. Tas Mektep Akademi’nin bir bölümüne Muazzez Ilmiye Çig’in ismi verilecek, Çig’a ait kisisel esyalardan olusan daimi sergileme alani bulunacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA