Siddet Uygulayan Kocasinin Ölümüne Neden Olan Fatma Koç'un Tahliye Mutlulugu

Konya’nin Beysehir ilçesinde kendisine ve çocuklarina siddet uygulayan kocasini çikan tartismada biçaklayarak öldüren 2 çocuk annesi Fatma Koç, görülen ilk mahkemede tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Adliye çikisinda kaynanasina ve yakinlarina sarilarak gözyasi döken Fatma Koç, tahliye edilmesinden dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Siddet Uygulayan Kocasinin Ölümüne Neden Olan Fatma Koç'un Tahliye Mutlulugu
Olay, 4 Ocak 2022 tarihinde Beysehir ilçesi Hamidiye Mahallesinde meydana geldi. Iddialara göre, issiz oldugu ögrenilen 48 yasindaki Mustafa Koç, eve alkollü gelmesi üzerine esi Fatma Koç (52) ile tartismaya basladi.

Sözlü tartismanin büyümesi sonucu Mustafa Koç, çocuklari ve esini darp etti. Çocuklarinin sira dayagina çekildigini gören Fatma Koç, mutfaktan aldigi biçakla esi Mustafa Koç’u gögsünden biçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra polis tarafindan gözaltina alinan Fatma Koç, sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayin ardindan öldürülen Mustafa Koç’un annesi Güllü ile babasi Ferruh Koç, ogullari Mustafa Koç’un alkol bagimliliginin bulundugunu, esine ve çocuklarina sürekli siddet uyguladigini belirterek gelinlerinden sikayetçi olmamisti. Fatma Koç, hakkinda kocasi Mustafa Koç’u biçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle “Ese karsi kasten öldürme” suçundan müebbet hapis talebiyle hazirlanan iddianame, Seydisehir Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tahliye karari oy birligiyle verildi

Görülen davanin birinci celsesinde, tutuklu sanik Fatma Koç ve avukati ile müsteki sifatiyla ölen Mustafa Koç’un babasi Ferruh Koç, annesi Güllü Koç ile birlikte 5 tanik hazir bulundu. Görülen davanin sonunda Fatma Koç, üzerine atili suçun vasif ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin büyük ölçüde toplanmis olmasi, tutuklamanin bir tedbir olmasi, sanigin sabit ikametgah sahibi olusu ve tutuklukta geçirmis oldugu süre dikkate alinarak "Bihakkin Tahliyesi"ne baska bir suçtan tutuklu ya da hükümlü degilse derhal saliverilmesi için Cumhuriyet Bassavciligina müzekkere yazilmasina karar verildi.

Ayrica sanik Fatma Koç’a yurt disi yasagi konulmasina ve bir sonraki durusmanin 4 Ekim 2022 tarihinde saat 09.50’de görülmesine oy birligiyle karar verildi.



Gelinine sarilip teselli etti

Tahliye olduktan sonra kendisini adliye önünde bekleyen çocuklari ve yakinlari tarafindan karsilanan Fatma Koç, kaynanasi Güllü Koç’a sarilarak mutluluk gözyaslari döktü. Gelinine sarilarak mutluluk gözyaslari döken kaynana Güllü Koç da, "Kuzum hos geldin sefa geldin. Yavrum kurbanin olayim Fatma’m. Yattiklarin bugün bitti kuzum, tamam. Biz yalan konusmadik. Biz çektigimiz çilegimizin 3’te birini söyledik" diyerek gelinini teselli etmeye çalisti. Çocuklari ve yakinlariyla sarilarak tahliye edilmesinin sevincini yasayan Fatma Koç, çok mutlu oldugunu söyleyerek “Herkes arkamdaydi, hepsi sag olsun adalet yerini buldu” dedi.

Fatma Koç’un avukati Sefika Dogan da, ilk celsede tahliyenin mutlulugunu yasadiklarini söyleyerek, “Tabii ki çok zorlu bir süreç yasandi. Güzel bir sonuca ulastik, bunun mutlulugunu yasiyoruz. Fatma hanima ve bütün sevenlerine geçmis olsun diyorum” ifadelerini kullandi.

Kizi Güllü Çakir ise, Türk adaletine güvendiklerini söyleyerek, “Allah razi olsun, Türk adaletine güveniyorduk, güvendigimiz gibi rabbim ve Türk adaleti bizi annemize kavusturdu. Çektikleri yerde kalmadi. Annem simdiye kadar çekti, bundan sonra çekmeyecek insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA