Siddet Uygulayan Kocasini Öldüren Fatma Koç Serbest Birakildi

Konya’nin Beysehir ilçesinde kendisine ve çocuklarina siddet uygulayan kocasini çikan tartismada biçaklayarak öldüren 2 çocuk annesi Fatma Koç, ilk kez yargilandigi davada tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Olay, 4 Ocak 2022 tarihinde Beysehir ilçesi Hamidiye Mahallesinde meydana geldi. Iddialara göre, issiz oldugu ögrenilen 48 yasindaki Mustafa Koç, eve alkollü gelmesi üzerine esi Fatma Koç (52) ile tartismaya basladi.

Sözlü tartismanin büyümesi sonucu Mustafa Koç, çocuklari ve esini darp etti. Çocuklarinin sira dayagina çekildigini gören Fatma Koç, mutfaktan aldigi biçakla esi Mustafa Koç’u gögsünden biçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra polis tarafindan gözaltina alinan Fatma Koç, sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayin ardindan öldürülen Mustafa Koç’un annesi Güllü ile babasi Ferruh Koç, ogullari Mustafa Koç’un alkol bagimliliginin bulundugunu, esine ve çocuklarina sürekli siddet uyguladigini belirterek gelinlerinden sikayetçi olmamisti. Fatma Koç, hakkinda kocasi Mustafa Koç’u biçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle “Ese karsi kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle hazirlanan iddianame, Seydisehir Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

“Her zaman destek için arkasindayiz”

Seydisehir Agir Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karsisina çikan Fatma Koç’a destek vermek için kizi Güllü Çakir, kayinvalidesi Güllü Koç ve Beysehirli bir grup kadin Seydisehir Adliyesi önüne gelerek Fatma Koç’un tahliyesini istedi. Adliye önünde kadinlar adina açiklama yapan komsusu Hatice Çörtük, “Ben o kadinin neler çektigini biliyorum. Sabah 6 buçukta her gün 4 yolda karsilasiyorduk. Dört dörtlük çalisan bir bayandi. Evine iyi bakiyordu hem sopasini yiyordu hem de iyi bakiyordu. Biz her zaman yanindayiz. Böyle olaylar bir daha yasanmasin, her zaman destek için arkasindayiz” seklinde konustu.



“Ben evladim demeye utaniyorum”

Fatma Koç’un kayinvalidesi Güllü Koç adliye önünde yaptigi açiklamada, gelininin masum oldugunu ve bir an önce serbest kalmasini istedigini söyleyerek, “Gelinim masum Beysehir sahit olarak gelir buraya. 5 bin lira parayi yavrum topladi. 200 lira 300 lira alkol parasi, o para gelmezse aksam dayagi yerdi. Alkol alsa da yavrumu yine ezerdi. Benim gelin olan kizimin bile basindan neler geçti. Bilmiyorum tükenmez bu tükenmez. 24 yilin ezgisi var, 16 yasindan beridir de biz çekiyoruz. Alkolsüz durmazdi, alkolü de aldigi an gözü hiçbir seyi görmezdi. Kedi yavrusunu bile duvara vurdu öldürdü. Ben evladim demeye utaniyorum” dedi.



“Biz annemi yanimizda istiyoruz”

Fatma Koç’un kizi Güllü Çakir ise, adaletin dogru karari verecegine inandigini söyleyerek, ”Ama benim annem masum, simdiye kadar çektiklerini emin olun burada kimse çekmemistir. Çekenlerde zaten dayanamazdi. Annem 25 yildir o hayati cehennem gibi yasadi. Hayati yasamak degildi aslinda, yani bizim için katlanmakti. Sadece dayakla bitmiyordu. Yani bu öldürücü boyutlara geliyordu. Biz çok dayak yedik, çok siddet gördük. Bu siddeti rabbimin izniyle annemin sayesinde hayatta kaldik. Annem olmasaydi belki biz hayatta olmayacaktik simdiye kadar. Annem masum, annemi biz yanimizda istiyoruz. Bütün herkes annemin destekçisi" diye konustu.



"24 senelik evliyiz devamli siddet gördüm"

Görülen davanin birinci celsesinde, tutuklu sanik Fatma Koç ve avukati ile müsteki sifatiyla ölen Mustafa Koç’in babasi Ferruh Koç, annesi Güllü Koç ile birlikte 5 tanik hazir bulundu. Kocasini öldürmekten yargilanan Fatma Koç ifadesinde, "Esim her zaman eve alkollü gelirdi. Olay günü de alkollüydü. Aksam saat 7 civarinda geldi. Kendisine kapiyi açtim. Evde ben ve 2 çocugum vardi. Sendeliyordu, biz de çocugumla kolundan tuttuk, odaya almak istedik. ‘Sen bana bakmiyorsun, ilgilenmiyorsun’ diyerek kizima tokat atti. Aileme ve kendi ailesine küfrediyordu. Kendisi uyusturucuya benzer renkli haplardan kullanirdi. Benden hap almak için para istedi. Ben paranin olmadigini söyleyince bana vurdu. Bizi darp ettiginde devamli yüzümüze vururdu. Benim dislerim kirildi. Bana ve çocuklarima da olay öncesinde siddet uygulardi. 24 senelik evliyiz devamli siddet gördüm" diye konustu.



"Ben o an biçagin nereye saplandigini görmedim"

Fatma Koç ifadesinin devaminda sunlari söyledi: "Lavabonun kenarinda ufacik bir örümcek agi vardi, onu görünce Hande’yi çagirip saçindan tuttu, tuvaletin betonuna dogru kafasini sürttü. Ogluma da dayak atti. Sokak kapisina dogru geldi. Yandaki mutfak kapisi açikti. Daha önce kizimin bogazina biçak dayamisti. Ben de mutfak kapisina yaklasinca korktum. Mutfaktaki biçaga bakti. Ben de ayni seyi yapacagini düsündüm. Korkutmak amaciyla biçagi o almadan ben aldim. Biçagi görünce üzerime geldi. ‘Ben o biçagi alirsam hepinizi keserim dograrim’ dedi.

O anda Hande’yi saçindan tutuyordu. Ben bir elimde biçak oldugu halde Hande’yi kendime çekmeye çalistim. Bir anda biçagi tutan elimi tuttu, onu da bana savurmaya çalisiyordu. Kafasiyla kafama vurunca ben biçagin nereye gittigini bilmiyorum, o an biçak olan elimi çektigi için biçak girmis. Ben o an biçagin nereye saplandigini görmedim. Biçak girdiginde esim herhangi bir ses çikarmadi. Sonrasinda Hande’yi birakti ve evin büyük odasina gitti, yüzüstü yere düstü. Yanina gittim kendisini çevirince biçaklandigini anladim. Polisi çagirdik, polisler gelene kadar ölmüs. 24 senelik evliligim boyunca çok siddet gördüm."

"Benim oglum psikopattir"

Oglunun ölümüne neden olan gelininden sikayetçi olmayan Mustafa Koç’un babasi Ferruh Koç da mahkemede, "Biz oglum ve gelinimin oturdugu evin üst katinda oturuyorduk. Olay günü aksam saatlerinde oglum elinde içkilerin oldugu siyah posette eve geldi. Eve girerken bana sövdü, benim oglum psikopattir. Oglum çok aksi bir insandir, herkesle kavga eder. Oglumun küfür ettigini duyuyordum bir seye demeye kalksam beni dinlemezdi. Esimde o esnada mutfaktan yere dogru ayagiyla vurmus. Oglum 2 bardak alkol içti mi sarhos olur, kimseyi tanimazdi. Komsu var, ayip oluyor desem komsulara da bize de küfür ederdi. Handegül torunum olaydan sonra bizim oraya gelip babasini vuruldugunu söyledi.

Biz de hemen indik. Oglum yüzüstü vaziyette oturma odasinda yatiyordu. Sikayetçi degilim. Fatma melek gibi insandir ama oglum her kötülügü yapardi. Fatma sinek dahi öldüremez, bu olay istemeyerek olmustur. Oglum eve gelirken gördügüm hali sarhos bir halde kapinin ziline basmadi ayagiyla vurdu. Ben evdeyken yukariya gelen sesler oglumun küfür sesiydi. Dövecegim, kesecegim seklinde sözler söylüyordu. Oglum eve gelirken ben pencerenin dibinde oturuyordum, küfür etmeye basladi torunlarimi kemerle döverdi oglum eve girdikten sonra yaklasik yarim saat kavga oldu" diye konustu.



"Bizim kapimiza da çok kez biçakla dayandigi oluyordu"

Öldürülen Mustafa Koç’un annesi Güllü Koç ise mahkemedeki ifadesinde, "Benim oglum 17 yasinda bir kiz çocugu kaçirdi. Kanunen, dinen uygun degildi. Kizi geri gönderdik. Sonrasinda Fatma ile evlendi. Olaydan 3-4 ay önce oglum gelinimi dövdü. Gelinimin dislerinden kan geliyordu. Bogaz kisminda parmak izleri görülüyordu. ‘Oglum yapma etme’ dedik ancak bizi kovaladi. Biz de bir sey yapamadigimizdan yukari çiktik. Bizim kapimiza da çok kez biçakla dayandigi oluyordu. Oglum alkolün çesitlerini kullanirdi. Oglum benden paramizi ve evimizi isterdi, vermezsem diger çocuklarim Ibrahim ve Serkan’in evlerini yakacagini, kendilerini öldürecegini söyledi.

‘Oglum ben ölünce evim senin olsun’ dedim, bana küfretti. Bize sarhos oldugunda agir sözler söylerdi. Devamli bir sekilde bize de zarar verirdi. Olay günü aksam saatlerinde balkona çiktim. Karsida ileride bir arabadan indi. Eve dogru gelirken sendeliyordu. Alkollüydü, elinde bir siyah poset vardi. Eve gelirken küfrediyordu. Kapiya zile basmadan ayagiyla vurdu. Içeri girer girmez bagrismalar basladi.

Duvara veya kapiya vurma sesleri geliyordu. Torunum Hande aci aci bagirdi. Torunlarimin ikisi de ‘babacigim’ diye bagiriyordu. Oglum ‘ben sizi bugün gebertecegim’ diye bagiriyordu. Gelinim de ‘yavrularimi, bizi birak’ diyordu. Torunum Emrullah’a nasil vuruyorsa, farkli sesler çikardi. Hande asagidan geldi, ‘babam düstü’ dedi.

‘Içkiden mi düstü?’ dedim. ‘Babam yaralandi’ dedi.

Oglum yüzüstü yatiyordu, gelinim de titriyordu. ‘Anne çocuklarimi alamadim elinden böyle olsun istemedim’ dedi.

Sikayetçi degilim. Benim gelinim bir karincaya dahi basamaz. Benim oglumun yaninda bir baskasi olsaydi bir dakika kalamazdi" seklinde konustu.



Fatma Koç, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi

Görülen davanin sonunda Fatma Koç, üzerine atili suçun vasif ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin büyük ölçüde toplanmis olmasi, tutuklamanin bir tedbir olmasi, sanigin sabit ikametgah sahibi olusu ve tutuklukta geçirmis oldugu süre dikkate alinarak "Bihakkin Tahliyesi"ne baska bir suçtan tutuklu ya da hükümlü degilse derhal saliverilmesi için Cumhuriyet Bassavciligina müzekkere yazilmasina karar verildi.

Ayrica sanik Fatma Koç’a yurt disi yasagi konulmasina ve bir sonraki durusmanin 4 Ekim 2022 tarihinde saat 09.50’de görülmesine oy birligiyle karar verildi.

Kaynak: İHA