Meksika'da Kaçak Göçmenleri Tasiyan Minibüs Takla Atti Açiklamasi 3 Ölü, 27 Yarali

Meksika’nin ABD siniri yakinlarinda göçmenleri tasiyan bir minibüsün takla atmasi sonucu 3 kaçak göçmen hayatini kaybetti, 27 kaçak göçmen yaralandi.

Meksika'da Kaçak Göçmenleri Tasiyan Minibüs Takla Atti Açiklamasi 3 Ölü, 27 Yarali


Meksika’nin ABD sinirindaki Nuevo Leon eyaletinin Cadereyta sehrinde El Salvadorlu kaçak göçmenleri tasiyan minibüs takla atti. Nuevo Leon eyaleti sivil savunma yetkilileri, kazada 3 kisinin hayatini kaybettigini, 27 kisinin ise yaralandigini açikladi.

Kaza sonrasi olay yerine gelen saglik ekipleri, yaralilara ilk müdahaleyi yaptiktan sonra hastaneye sevk etti. Güvenlik güçleri, küçük yastaki bir göçmenin ise bakim ve koruma için Ulusal Göç Enstitüsüne teslim edildigini bildirdi. Yetkililer, durumu iyi olan göçmenlerden aldiklari bilgi dogrultusunda kaza yapan minibüsün, ABD’ye yasadisi yollardan geçmek isteyen göçmenleri sinir bölgesine tasidigini belirtti.



Son günlerde Meksika’nin ABD sinirindaki Nuevo Leon ve Coahuila eyaletlerinde düzensiz göçmenlerin sinira ulasiminin engellendigi ve kendilerine otobüs terminallerinde bilet satilmadigi ifade ediliyor. Bu bölgede mahsur kalan göçmenlerin ise bazen özel araç tutarak bazen de yürüyerek sinira ulasmaya çalistigi bildiriliyor.
Kaynak: İHA