KKTC'deki Orman Yangini Geçitkale Bölgesine Yaklasti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) Iskele’ye bagli Kantara bölgesinde yer alan İçellik köyünde devam eden orman yangini, insansiz hava araci üssünün bulundugu Geçitkale bölgesinin sinirlarina ulasti.



Kuzey Kibris Türk Cumhuriyet’inin (KKTC) Iskele ilçesinde yer alan Kantara bölgesindeki orman yangini devam ediyor. Rüzgarin etkisi ile büyüyen yangin insansiz hava araci üssünün bulundugu Geçitkale bölgesinin sinirlarina ulasti. Geçitkale Belediye Baskani Hasan Öztas yaptigi açiklamada, bu gecenin kritik oldugunu dile getirerek, "Birçok asker, sivil savunma personeli ve halk çaresiz sekilde bekliyor. Is araçlarini ve personeli hazirda tutuyoruz. Daha fazla hava aracina ihtiyaç var" dedi.



Basbakanlik Afet ve Acil Durum Komitesi Baskani Hüseyin Cahitoglu ise, 19.15 itibariyle rüzgarin biraz dindigini ve bunun sevindirici oldugunu, yangina karadan da müdahale edildigini belirterek, su ana kadar yaklasik 5 bin ile 5 bin 500 dönüm arasinda bir arazinin yandigini belirtti.



Yanginla ilgili 2 kisi tutuklandi

Rüzgarin etkisiyle büyüyen yanginin söndürülmesi için ada içerisinde genel bir seferlik baslatilirken, yanginla ilgili olarak iki kisi tutuklandi. Polis sorusturmasi çerçevesinde tutuklanan kisiler hakkinda resmi bir açiklama henüz yapilmadi. Öte yandan KKTC’de dün Lefke’ye bagli Yedidalga köyünde baslayan ve Angolem köyüne siçrayan yangin, Türkiye’den gelen 2 helikopter ve Sivil Savunma ekibi ile birlikte kontrol altina alinmisti.
Kaynak: İHA