Izmir Açiklarinda 124 Düzensiz Göçmen Ile 4 Organizatör Yakalandi

Izmir’in Aliaga ve Foça ilçesi açiklarinda yasa disi yollarla yurt disina çikmaya çalisan ve Yunanistan unsurlari tarafindan Türk kara sularina geri itilen 124 düzensiz göçmen ile 4 organizatör yakalandi.

Izmir Açiklarinda 124 Düzensiz Göçmen Ile 4 Organizatör Yakalandi


Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, 21 Haziran saat 06.30 siralarinda, Aliaga ilçesi açiklarinda yelkenli tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen oldugunun bildirilmesi üzerine harekete geçti. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafindan tespit edilen hareketli yelkenli tekne durdurularak içerisindeki 100 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçisi süphelisi yakalandi.

Ekipler ayni gün saat 15.50 siralarinda ise, Foça ilçesi açiklarinda lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen oldugu bilgisinin alinmasi üzerine çalisma baslatti. Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itildigi belirlenen lastik bot içerisindeki 24 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafindan kurtarildi.

Karaya çikartilan göçmenler saglik kontrolü ve islemlerinin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi. Gözaltina alinan göçmen kaçakçiligi süphelileri ise ifadeleri alinmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.
Kaynak: İHA