CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Bu Düzeni Ne Olursa Olsun Mutlaka Beraber Degistirecegiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bu düzeni ne olursa olsun mutlaka beraber degistirecegiz. Gözümüzü korkutmaya tazminat davalari açmaya çalisiyorlar. Ne yaparlarsa yapsinlar güvendigim tek sey bu ülkenin halkidir. Hiçbir gücün karsisinda asla egilmeyecegiz. Bunu bilmenizi istiyorum" dedi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Bu Düzeni Ne Olursa Olsun Mutlaka Beraber Degistirecegiz'


Aydin’a bugüne kadar birçok önemli yatirimi hayata geçiren Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Efeler ilçesindeki 177 dönümlük alana sahip olan Aydin Tekstil alanini da kente kazandirdi. Toplam 100 milyon liralik bedelle kamulastirilan Aydin Tekstil Park için CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimiyla açilis töreni düzenlendi.

Genis katilimla düzenlenen tören saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin Tekstil Park alaninin 177 bin metrekare büyüklügündeki oldugunu ve 2012 yilinda kamulastirma karari alindigini belirterek, “4 yili asan mücadele sonucunda 100 milyon liraya kamulastirdik. Degerli Aydinlilar sizin vergileriniz ile bu isi yaptik. Bu alani kamulastirmasaydik beton yigini olacakti. Istedik ki Aydinlilarin olsun. Istedik ki burasi 1 milyon 150 bin kisinin kullandigi yesil alan olsun istedik ve basardik” dedi.



100 bin metrekaresinin açilisini yaptiklari Aydin Tekstil Park içerisinde birçok alanin bulundugunu ifade eden Çerçioglu, “Çocuklar için oyun alanlari, gençlerimiz için spor alanlari, yürüyüs yollari, sanat galerisi, kres ve birçok sosyal donati alanlari olusturduk. Birlikte karar verdik ve birlikte yaptik. Bugünde 100 bin metrekaresini sizlerin hizmetine sunacagiz. Bu alan yeniden Aydin halkina kazandirmanin gururunu ve onuru yasiyoruz. Bugün ayrica Mimar Sinan Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik park ve kütüphanenin yaninda 36 tesisin de açilis ve temel atma törenini gerçeklestiriyoruz” diye konustu.



Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak bugüne kadar 2,5 milyari asan yatirim yaptiklarini sözlerine ekleyen Baskan Çerçioglu, “Bugüne kadar Aydin’a 2,5 milyari asan yatirim yaptik. Bir bu kadar da yatirim yapacagiz. Önümüzdeki dönemde de daha büyük isler yapmaya, halkin emanetine sahip çikmaya tekrar tekrar söz veriyorum. Genel baskanimizin talimatlari ile fakir, fukaranin, garip guranin yaninda olduk, olmaya da devam edecegiz. Bizim en büyük önceligimiz sosyal belediyecilik. Bu hizmeti yaparken adil ve esit davrandik ve hiç kimseyi ötekilestirmedik. Özellikle dezavantajli çocuklara yönelik çalismalarimiz en üst noktada. 3 otizm merkezi açtik, Nazilli ve Kusadasi’nda da otizm merkezlerimiz yakinda hizmete girecek” ifadelerini kullandi. Baskan Çerçioglu konusmasinin sonunda Aydin’in bir tarim kenti oldugunu ve ekonomisinin yüzde 50’sinin tarima dayali oldugunu kaydederek, çiftçinin de yaninda olduklarini ve her konuda desteklediklerini söyledi.



Kürsüye davet edilen CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, slogan atan gençlere, “Beni dikkatle dinleyin” diyerek konusmasina basladi.

Açilisini yaptigi Tekstil Park alanina daha önceden de gelip gezdigini belirten Kiliçdaroglu, “Sizin seçtiginiz belediye baskani Özlem Çerçioglu ‘burasi beton yigini mi olmali, yoksa yesil alan mi olmali?’ diye sizlere sordu. Bir kentin agaçlara, kuslara, o agaçlarin altinda oynayan çocuklara ve oturan yaslilara ihtiyaci var. Aydin’da CHP’li bir belediyenin ne yaptigini en iyi Aydinlilar biliyor. Belediye Baskanimiz Özlem Hanim ‘sizin paralariniz ile burayi aldik, burasi Aydinlilarin’ dedi.

Buraya çok daha farkli seyler yapilabilirdi. Özlem Hanim Aydin’i ve Aydinlilari düsündü. Size hizmet etmek için gerekeni yapiyor. Türkiye’nin de böyle yönetilmesini istiyorsaniz, en verimli alanlarinin beton yiginlarina dönüsmesini istemiyorsaniz bize katilacaksiniz. Bizim yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur, yolumuz kadin-erkek esitligini savunanlarin yoludur, bizim yolumuz hukuk ve adalet yoludur” dedi.



Türkiye’nin önünde ciddi engellerin oldugunu iddia eden Kiliçdaroglu, “Sakin moralinizi bozmayin. Bugün olur, yarin olur bir sekilde sandik önünüze gelecek. Elinizi vicdaniniza koyup oyunuzu öyle kullanin. Sakin moralinizi bozmayin. Çocuklarimiz için, gençlerimiz için, herkesin hakki ve hukukunun teslim edildigi bir yönetim için oy kullanin. Açligin boyutlari Birlesmis Milletler raporlarina yansidi. Türkiye bunu hak etmiyor. Tek adam rejimini kabul etmiyoruz. Bu düzeni ne olursa olsun mutlaka beraber degistirecegiz. Gözümüzü korkutmaya tazminat davalari açmaya çalisiyorlar. Ne yaparlarsa yapsinlar güvendigim tek sey bu ülkenin halkidir. Hiçbir gücün karsisinda asla egilmeyecegiz. Bunu bilmenizi istiyorum” diye konustu.



Konusmasinda çiftçilere de deginen Kiliçdaroglu, “Çiftçinin durumunu biliyorum. Her seyde fiyatlar yükseldi. Hepsi perisan halde. Yemin olsun Amerika’da aldiklari çiftligin paralarinin tamamini Türkiye’ye getirip sizler için, ülke halki için harcayacagiz” dedi.

Millet ittifakindan da söz eden Kiliçdaroglu, “Elbette her birimiz ayri partiyiz. Ama hepimiz adalet, demokrasi, halka hesap verme konusunda, Türkiye’nin yeniden insa edilmesi için bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüz yilinda Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandiracagiz. Güzel bir Türkiye’yi beraber insa edecegiz. Kimsenin yokluk çekmedigi bir Türkiye’yi insa etmek için bir araya gelecegiz. Emegimiz ile, alin teri ile baskalarina muhtaç olmadan kendi onurumuzla, birikimlerimize güzel Türkiye’yi yeniden insa edecegiz. Bundan emin olun” diye konustu.



Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’ndan övgüyle söz eden CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, “Aydin Büyüksehir Belediyemiz ne yapiyorsa ülkenin diger sehirlerinde de aynisini yapacagiz. Neresi olursa olsun bizim iktidarimiz; halkin, adaletin, kadin erkek esitliliginin, çiftçinin asla zarar etmedigi, hakkin, hukukun ve adaletin savunuldugu bir iktidar olacak. Demokrasi istiyorsaniz, insan haklarini istiyorsaniz, bizim disindaki canlilarin hakkini hukukunu savunmak istiyorsaniz, bize katilin. Bize katilin ki nehirler gibi çaglayalim, demokrasiyi ikinci yüzyilda taçlandiralim. Herkesin düsüncesini ifade ettigi bir Türkiye’yi yeniden kuralim” ifadelerini kullandi.

Konusmasinin sonunda Marmaris’teki orman yangina deginen Kiliçdaroglu su ifadeleri kullandi: “Marmaris’te ormanlarimiz yaniyor. 27 buçuk yil kamuda çalistim. Hayatimda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. Geçen seneki beceriksizliklerini aynen sürdürüyorlar. Halen gece görüslü helikopter alamiyorlar mi? Geçen sene de ormanlar yandi bu yilda yaniyor. Hala gece gelisi helikopter konusuyoruz. Koca bir yil geçti aradan. Hepsini iktidarimizda halledecegim.”

Programin sonunda Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’na büyük bir nazar boncugu hediye ederken, protokol üyeleri ile açilis kurdelesi kesildi. Tekstil Parki’nin açilis törenine; CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, genel baskan yardimcilari, CHP’li belediye baskanlari, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA