BUSMEK'in Alin Teri, El Emegi Sergisi

Bursa Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari (BUSMEK) tarafindan düzenlenen 16. Genel Sergi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin begenisine sunuldu. Bursa’nin Türk Dünyasi Kültür Baskenti olmasi nedeniyle ‘Türk Dünyasi ve Kültürü’ temasiyla organize edilen sergide birbirinden farkli sanat dalinda 2 binden fazla el emegi, göz nuru eser Bursalilarla bulustu.

BUSMEK'in Alin Teri, El Emegi Sergisi
Büyüksehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan BUSMEK tarafindan bu yil 16’ncisi gerçeklestirilen BUSMEK Genel Sergisi, Merinos AKKM Fuar Alani’nda izleyicilerin begenisine sunuldu. Kursiyerlerin el emegi göz nuru eserleri, muhtesem bir programla izlenime açildi. Orkestra sanatçilari ve mehter takimi ile Çalgici Mektebi Roman Orkestrasi ile BUSMEK Ritim Grubu’nun konseriyle baslayan törende, BUSMEK bünyesinde faaliyet gösteren Ana Kucaklarindan mezun olan minikler de protokolü selamladi.

"Hayata renk katiyoruz"

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BUSMEK’i kuran merhum Baskan Hikmet Sahin’i rahmetle, BUSMEK’in gelisimine büyük katki koyan Recep Altepe’yi de sükranla anarak sözlerine basladi.

Ana Kucaklarindan üniversite hazirlik kurslarina, sanattan mesleki egitimlere kadar BUSMEK çatisi altinda yapilanlarin en önemli göstergesinin bu sergi oldugunu dile getiren Baskan Aktas, “Kuruldugu dönemde sadece 5 ayri yerde olan BUSMEK, simdi 27 farkli mekanda 350 bransta hizmet veren bir Halk Üniversitesi oldu. Bugüne kadar 300 binden fazla kardesimizin hayatina dokunduk. Is bulanlar oldu, isindeki pozisyonu artiranlar oldu. BUSMEK gerçekten insanlarin hayatina renk katmaya devam ediyor” dedi.



Her yasa hitap ediyor

BUSMEK bünyesinde faaliyet gösteren Ana Kucaklarinin sayisinin 20’ye ulastigini ve bu yil 2000 çocugun mezun oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, “4-5 yastan baslayip da 80 küsur yaslarda kursiyerlerimiz var. Özellikle hanimefendilere çok tesekkür ederim. Onlarin ilgi ve alakalari üst düzeyde. Ögrenme istekleri, kendilerini gelistirme istekleri üst düzeyde. Dolayisiyla her yas kategorisinde bir seyler üretiminin derdi ve hesabi ile hareket ediyoruz. Yabanci dil kurslari yapiyoruz, üniversiteye hazirlanan gençlerimiz için YKS kurslari düzenliyoruz. Diyetisyenlerimizle, psikologlarimizla, sosyologlarimizla ailelerimizin, gençlerimizin hayatlarina dokunmaya çalisiyoruz. Ipek üretim merkezimizde çok güzel isler yapiliyor. En son aldigimiz BEBKA destegiyle ameliyat ipligi üretimi ile alakali çok önemli çalismalar var. Bugüne kadar BUSMEK çatisi altinda hizmet eden tüm çalisanlara ve bu ailenin içinde yer alan tüm kursiyerlerimize tesekkür ediyorum. BUSMEK Halk Üniversitesi geliserek yoluna devam edecek” diye konustu.

Daha sonra açilis kurdelesini kesen Baskan Aktas ve protokol üyeleri, daha sonra tek tek stantlari gezip, kursiyerlerin el emegi göz nuru eserlerini inceledi.
Kaynak: İHA