Biden'dan 6.1 Büyüklügünde Depremin Meydana Geldigi Afganistan'a Yardim Talimati

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan yaptigi yazili açiklamada, ABD Baskani Joe Biden’in en az bin kisinin hayatini kaybettigi 6.1 büyüklügünde depremin ardindan Afganistan’a yardim talimati verdigini bildirdi.

Biden'dan 6.1 Büyüklügünde Depremin Meydana Geldigi Afganistan'a Yardim Talimati


ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan yaptigi yazili açiklamada, en az bin kisinin hayatini kaybettigi 6.1 büyüklügündeki depremin meydana geldigi Afganistan’a ABD’nin taziyelerini ileterek, ABD Baskani Joe Biden’in Afganistan’a yardim talimati verdigini bildirdi. Açiklamada, “Baskan Biden gelismeleri izliyor. ABD Uluslararasi Kalkinma Ajansi (USAID) ve diger federal hükümet ortaklarina, en çok etkilenenlere yardim etmek için ABD’nin yardim seçeneklerini degerlendirmesi talimatini verdi. ABD, Afganistan’a en büyük insani yardim bagisçisi olmaktan gurur duyuyor ve ortaklarimiz zaten tibbi bakim ile barinak malzemeleri tedarik ediyor. Bu korkunç trajedi sirasinda ve sonrasinda Afgan halkinin ihtiyaçlarina yönelik destegimizi sürdürmeye kararliyiz” denildi.

Afganistan depremi

Afganistan’in dogusunda, Pakistan sinirinda bulunan Host kentinin 44 kilometre güneybatisinda meydana gelen 6.1 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlerin sayisi bine, yarali sayisi ise bin 500’e yükseldi.
Kaynak: İHA