Kuruyan Göl Arazisine Kaçak Ekilen Bugdaylara El Konuldu

Manisa’nin Gölmarmara ilçesinde kuruyan Marmara Gölü ve havzasina kaçak olarak ekilen ve hasatlari yapilan bugdaylara ve samanlara jandarma ekipleri tarafindan el konuldu. 3 sahis hakkinda tutanak tanzim edilirken, tutanaklarin gerekli idari yaptirim için Gölmarmara Kaymakamligina, DSI’ye, Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligine gönderildigi bildirildi.

Kuruyan Göl Arazisine Kaçak Ekilen Bugdaylara El Konuldu
Kuruyan Marmara Gölü ve havzasini kaçak yollarla ve isgalle tarim arazisine döndüren sahislara yönelik yapilan denetimler sirasinda Gölmarmara ilçesinin Yeniköy mevkiinde 3 sahsi bugday hasadi sirasinda suçüstü yakaladi. Sahislar hakkinda jandarma tarafindan tutanak tutulurken hasat edilen bugdaylara da el konuldu.

Manisa’nin Gölmarmara ilçesine bagli Yeniköy mevkiinde M.E. (36) isimli sahsin DSI’ye ait araziden yapmis oldugu bugday hasadi sonrasi elde ettigi samani 06 CBH 385 ve 34 BU 3729 plakali 2 farkli traktör ile balyalama islemi yaparak 09 ABE 424 plakali kamyona yükledigi esnada jandarma ekipleri tarafindan suçüstü yapildi. M.E. hakkinda tutanak tanzim edilerek samanlara el konuldu.

Yine Gölmarmara ilçesine bagli Yeniköy mevkiinde F.N. (27) isimli sahsin DSI’ye ait araziye ekmis oldugu bugdayi biçerdöver ile biçme islemi yaptirdigi ve bugdayi 10 ZF 375 plakali ve 45 UA 8354 plakali kamyonlara yükledigi tespit edilerek tutanak tanzim edildi. Bugdaylara jandarma tarafindan el konuldu.

Jandarma ekipleri yine Yeniköy mevkiinde önleyici kolluk devriyesi esnasinda N.D. (46) isimli sahsin DSI’ye ait araziden yapmis oldugu hasat sonrasi elde ettigi bugdayi 45 SC 1831 plakali traktöre yükleme yaptigini tespit ederek hakkinda tutanak tanzim edildi. Her 3 sahis hakkinda gerekli idari yaptirimin uygulanmasi amaciyla Gölmarmara Kaymakamligina, DSI’ye, Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligine tutanaklarin gönderildigi bildirildi.

Kaynak: İHA