Üniversite Ögrencileri Ve Özel Bireyler Farkindalik Için Sahneye Çikti

Çankiri Karatekin Üniversitesi ögrencileri ve özel bireyler, engelli ve özel bireylerin yasadiklari sorunlara farkindalik olusturmak amaci ile tiyatro gösterisi düzenledi.

Üniversite Ögrencileri Ve Özel Bireyler Farkindalik Için Sahneye Çikti
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Eldivan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakimi ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelisimi Programi ögrencileri, sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarliligi arttirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla “Farkindaliga Isik Ol” projesini hayata geçirdi. Proje çerçevesinde Çocuk Gelisimi Programi ögrencileri ve özel bireyler hazirladiklari “Empati” adli tiyatro oyununu 100. Yil Kültür Merkezi’nde sahneledi.

Tiyatro gösterisini Çankiri Valisi Abdullah Ayaz ve esleri Melike Ayaz Hanimefendi, ÇAKÜ Genel Sekreteri Sadik Yilmaz, akademisyenler, vatandaslar ve ögrenciler izledi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan proje koordinatörü Eldivan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Ismail Özcan Proje ve oyun hakkinda bilgi verdi.

Özel bireyler için farkindalik olusturmak amaciyla tiyatro oyununu hazirladiklarini belirten Özcan, “Bugün burada toplum olarak farkliliklarimizi hatirlamak ve farkindaligimizi arttirmak için önemli bir etkinligi gerçeklestirmek üzere toplanmis bulunmaktayiz. Bu Tiyatro etkinliginde ögrencilerimiz ve özel bireylerimiz, özel gereksinimli bireylerin yasamis olduklari toplumsal sorunlara deginmisler, biraz da bizlerin empati kurmasina vesile olmuslardir. Bu çalismada emegi geçen proje grubu ögrencilerimin hepsine çok tesekkür ederim” dedi.

Konusmanin ardindan ögrenciler ve gönüllüler tarafindan oynanan “Empati” tiyatro oyunu izleyenler tarafindan büyük begeni topladi.

Oyun sonrasi Çankiri Valisi Abdullah Ayaz ögrencileri tek tek tebrik ederek, “Çok güzel bir oyundu. Basta Proje Koordinatörü Ögr. Gör. Ismail Özcan olmak üzere emegi geçen tüm genç arkadaslarimizi kutluyorum. Gençlerimiz hem keyifli bir aksam yasattilar bize hem de çok önemli toplumsal mesajlar verdiler. Özel gereksinimli bireylerimiz için her ne kadar ülke olarak almis oldugumuz bir mesafe olsa da daha kat etmemiz gereken çok yol oldugunun farkindayiz. Önümüzde ki süreçte onlarin hayatin her alanina dahil olmasi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA