Tekirdag'da Ögretmen Ve Ögrenciler Okulda Istiridye Mantari Yetistiriyor

Tekirdag’in Hayrabolu ilçesinde lise ögrencileri ve ögretmenler atölyede istiridye mantari yetistirdi.

Tekirdag'da Ögretmen Ve Ögrenciler Okulda Istiridye Mantari Yetistiriyor
Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarim Bölümü ögrencileri, tarim uygulamalari çerçevesinde aldiklari egitimin ardindan istiridye mantari üretimine basladi.

Lisenin tarim ögretmeni Gülnur Pelit yaptigi açiklamada, ögrencilere vizyon ve fikir katmak adina çesitli çalismalar yaptiklarini söyledi.

Meslek lisesi olduklari için ögrencileri tarim alaninda gelistirmeye gayret ettiklerini anlatan Pelit, "Ögrencilerimiz teorik derslerini siniflarda, uygulamali derslerini ise uygulama alanlarinda yaparak ögreniyor. Bu yil deneme amaçli olarak mantarin kompostunu disaridan temin ederek üretime basladik" dedi.

Pelit, okuldaki ögretmen ve ögrencilerin aktif yer aldigi proje çerçevesinde ögrencilerin mantar yetistiriciligini ögrendigini belirtti.

Atölye kisminda ögrenciler tarafindan yetistirilen istiridye mantarinin bakiminin düzenli olarak yapildigini aktaran Pelit, "Ögrenciler, mantarlarin bakimini yaparak nemlendirme amaçli sulama yapiyor. Ögrenciler alandaki isi degisimini, nem oranini sürekli takip ederek mantarin nasil yetistigini gözlemliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA