Sultangazi'de Bilim Merkezi'nden Yilsonu Programi

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, dolu dolu geçen 2021-2022 dönemini; sergi, müzik korosu ve tiyatro gösterisi gibi etkinliklerin yer aldigi yil sonu programiyla noktaladi. Programda çocuklarla bir araya gelen Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Çocuklarimizi bilim, kültür, sanat ve sporla gelecege hazirliyoruz” dedi.

Sultangazi'de Bilim Merkezi'nden Yilsonu Programi
Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, 2021-2022 dönemini çocuklara bilimi ve sanati sevdiren egitimler, atölyeler ve etkinliklerle dolu dolu geçirdi. Merkez, geride kalan sezona yine bilim ve sanatla dolu bir kapanis programiyla veda etti. Program, çocuklarin düzenledigi sergi, müzik korosu ve tiyatro gösterisi gibi izleyicilerden bol begeni toplayan etkinliklere sahne oldu.

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ile esi Tuba Dursun, Belediye Baskan Yardimcisi Nurcan Öztürkmen, Belediye Baskan Danismani Abuzer Korkmaz, AK Parti Sultangazi Kadin Kollari Baskani Vasfiye Ayvali, AK Parti Sultangazi Gençlik Kollari Baskani Yasin Bakirci, Sultangazi Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mustafa Kizilay, meclis üyeleri, muhtarlar ve ögrenciler ile ögretmenleri ve velileri katildilar. Baskan Dursun ve beraberindekiler, çocuklarin hazirladigi sergiyi gezdi. Eserleri tek tek inceleyerek ögrencilerden bilgi alan Baskan Dursun, sergideki sanat eserlerini ve bilimsel ürünleri çok begendigini belirtti.



Sultangazili çocuklar bilim, kültür, sanat ve sporla yetisiyor

Programda katilimcilara hitap eden Baskan Dursun, çocuklarin ellerinden çikan birbirinden güzel eserleri ve icatlari hayranlikla incelediklerini belirterek söyle konustu:

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezimiz, çok güzel geçen bir dönemi daha geride birakiyor. Yavrularimiz, geçtigimiz dönem de merkezimizde bilimle ve sanatla bulustular. Yalnizca bilgi ve becerilerini gelistirmekle kalmadilar, isterlerse neleri basarabileceklerinin de farkina vardilar. Elbette burada en önemlisi, onlara ihtiyaç duyduklari imkânlari saglamaktir. Bizler, merkezimize gelen çocuklarimizin en güzel egitimi almasi için buradaki imkanlari gelistirmeye devam ediyoruz. Merkezimizde görev alan ögretmenlerimiz alanlarinin en iyileri. Atölyelerimizin fiziki imkânlarini gelistirirken egitsel materyallerimizi de en iyileri arasindan seçiyoruz. Merkezimizin teras katina kazandirdigimiz planetaryum, Avrupa yakasindaki en büyük uzay evi olma özelligini tasiyor. Buraya gelen çocuklarimiz, son derece etkileyici görsel ve isitsel materyaller esliginde astronomi dersleri aliyor. Bu aksam, yavrularimizin gerekli imkânlara sahip olduklarinda neleri basarabileceklerine sahit oluyoruz. Çocuklarimizin bugün ortaya koyduklari bu gurur verici basarilar, gelecekte ulasacaklari çok daha büyük basarilarin da habercisidir. Ayni tabloyu, spor alaninda da görüyoruz. Çocuklarimizi sporda da güçlü bir sekilde destekliyoruz ve onlar da Türkiye, Avrupa ve Balkan sampiyonluklariyla simdiden gurur kaynagimiz oluyorlar. Gelecegimizin olimpiyat sampiyonlarinin Sultangazi’den çikacagini ilan ediyorlar. Istanbul’un en fazla lisansli sporcuya sahip kulübü, Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’dür. Bu, çok önemli bir birinciliktir. Çocuklarimizi bilim, kültür, sanat ve sporla; gelecege en güzel sekilde hazirliyoruz.”

Konusmalarin ardindan ögrenciler, kendi hazirladiklari müzik ve tiyatro gösterilerini izleyicilerin begenisine sundu. Çocuklarin müzik enstrümanlarini kullanmadaki ustaliklari ve göz dolduran oyunculuklari dikkat çekti. Gösterilerin sonunda seyirciler, çocuklari dakikalarca alkisladilar. Baskan Dursun da sahneye gelerek çocuklari ve ögretmenlerini tebrik etti ve çocuklara sertifikalarini verdi.
Kaynak: İHA