Sinop'ta Okulun Kapatilmasina Vatandaslardan Tepki

Sinop’un Türkeli ilçesi Ayaz köyü Ilk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen toplantida, Ayaz Ortaokulu’nun kapatilarak ögrencilerinin önümüzdeki egitim-ögretim döneminden itibaren Türkeli Gazi Mustafa Kemal Yatili Bölge Ortaokulu’na tasinmasi kararina vatandaslar tepki gösterdi.

Sinop'ta Okulun Kapatilmasina Vatandaslardan Tepki
Sinop’un Türkeli ilçesine bagli Ayaz köyünde bulunan Ayaz Ortaokulu’nun tasimali sistemden çikarilarak, ögrencilerinin Türkeli Gazi Mustafa Kemal Yatili Bölge Ortaokulu’na tasinmasi karari, okul bahçesinde düzenlenen degerlendirme toplantisi ile velilere açiklandi. Ayaz ve çevre köylerden gelen yaklasik 200’e yakin vatandas toplantiya katilirken, söz konusu karara veliler ve vatandaslar tepki gösterdi.

Ayaz köyü sakinlerinden Celil Ünal, “Bu okul 1974 senesinden beri köyümüzde hizmet vermektedir. Hiçbir kimsenin destegine gerek kalmadan bu okul bu zamana kadar getirildi.

En son bu okul, amcamizin evinde üç katli küçük bir binada dahi egitim ögretim verdi hiçbir sikinti yoktu. Biz hiçbir sekilde bu okulun kaldirilmasini ve ögrencilerimizin yatili okula verilmesini istemiyoruz. Hükümetimizin bütün yaptigi hizmetleri alkisliyoruz ve destekliyoruz ama burada alinan karari hiçbir sekilde desteklemiyoruz. Bakanligin bunu tekrar gözden geçirmesini istiyoruz” dedi.

Gurbetçi Sirvan Ünal, “Okulumuzun önümüzdeki dönemde kapatilmasi için milli egitim müdürü ekibiyle birlikte geldiler. Ayaz Ortaokulunun kapatilmasiyla ilgili bütün veliler geldiler. Bu okulun kapanmasi mümkün olamaz çünkü 98 talebesi olan bir okul nasil kapanabilir? Civar köylerdeki okullara baktigimizda Ayaz okulunun fiziki sartlarina baktigimiz zaman en güzel okul bizim. Ayni zamanda ana yol üzerinde bir okul oldugundan dolayi diger köy okullarina nazaran daha iyi sartlarda oldugu bilinmektedir. Bakanligin bu konudaki kararini tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz" diye konustu.

Veli Irfan Aksoy ise, “Türkeli Ayaz köyünde ikamet ediyoruz. Biz çocuklarimizi yatiliya vermek istemiyoruz. Benim çocuk 10 yasinda, yeni geçti ortaokula” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA