Palandökenli Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdogan ve Efkan Ala Kültür merkezleri kursiyerlerinin hazirladigi yilsonu sergisi Efkan Ala Kültür Merkezi’nde açildi. 1 hafta açik kalacak serginin açilisina ilgi yogun oldu.

Palandökenli Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi
Kursiyerleri tebrik eden Palandöken Belediye Baskani Sunar, “Biz egitim ve ögretimle istihdam olusturma hedefinde ciddi bir ilerleme kaydeden yerel yönetimler arasindayiz. Bilgiyi, el emegiyle birlestirerek sanata ve dolayisiyla katma degere dönüstürerek istihdam imkanlari sunuyoruz.” kaydini düstü.

Eser üretmeye odaklanma

Recep Tayyip Erdogan ve Efkan Ala Kültür merkezlerinin meslek edindirme ve Türk Kültür ve Medeniyet degerlerini gelecek nesillere aktarmada önemli bir islevi üstlendigini belirten Sunar, 101 alanda gerçeklestirilen kurslarla sosyal belediyecilik odaginda hizmet verdiklerini, kursiyerlerin aldiklari egitim dogrultusunda üretim yaparak ortaya eser koyduklarini, bunlari da sergilerle paylastiklarini söyledi.



“Hayalleri gerçege dönüstüren belediyeyiz”

Baskan Sunar, “Palandöken Belediyesi fiziki yatirimlarinin yani sira sosyal ve kültürel belediyecilik anlaminda da farkindalik olusturan bir belediye. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Kültür Merkezlerimiz bir okul gibi hizmet veriyor. Açtigimiz kurslarla, her yastan vatandasimizin emrindeyiz. Yaslisiyla, genciyle vatandaslarimiz buralarda hem hobilerini tatmin ediyor, hem de meslek ediniyorlar. 10’larca gencin üniversite hayalini, açtigimiz kurslarla gerçege dönüstürdük. Yüzlerce gencimizin istihdam edilmesine büyük bir mutlulukla sahitlik ettik. Ev hanimlarinin aile bütçelerine katki saglamasina, yine açtigimiz mesleki kurslarla imkan verdik. Her yastan ve her gelir grubundan, hülasa toplumun her kesiminden vatandaslarimizi bir araya getirerek, kültürlenmesine vesile olduk.” dedi

“Türkiye siralamasinda ilk 5 arasindayiz”

101 alanda açtiklari kurslardan 5 bin 334 kursiyeri mezun ettiklerini dile getiren Baskan Sunar, Palandöken Belediyesi’nin sanata ve sanatçiya destek olan, yücelten bir belediye oldugunu aktardi. Sunar, “Ilimizin kültür ve sanat hayatinin gelisimine katki saglamayi en önemli vazifelerimizden görüyoruz. Kültür merkezlerimizde verdigimiz hizmet ve olusturdugumuz ‘Türk Musikisi Toplulugu’ bizim sanat ve sanatçiya bakisimizi ifade ediyor. Öyle ki, Kültür-Sanat ve gençlik faaliyetleriyle Palandöken Belediyesi, ülkemiz genelinde ilk 5 arasinda. Bize bu gururu yasatan ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum.” kaydini düstü

Palandöken sporda da zirvede

Konusmasinda Palandöken Belediyesinin sporda aldigi basarilara da vurgu yapan Sunar, “Kültür Merkezlerimiz bünyesinde hizmet veren spor salonunu ferdi branslara uygun hale getirdik. Basketbolda il ve bölge birinciligi; boksta Türkiye sampiyonlugu, Avrupa 3’üncülügü; halk oyunlarinda Il Birinciligi, Türkiye birinciligi; kis sporlarinda alt yapi faaliyetleri ve futbolda bal ligine yükselen bir takimla sportif faaliyetlerimiz de doludizgin.” Ifadelerini kullandi

Protokol konusmalari

Baskan Sunar’in konusmasinin ardindan, Palandöken ilçe Kaymakami Önder Cosgun, AK Parti Erzurum il Baskani Mehmet emin Öz ve AK Parti Palandöken ilçe Baskani Haktan Ömeroglu da bir konusma yapti. Konusmacilar, Palandöken Belediyesi’nin fiziki ve sosyal belediyecilik anlaminda fark koyan belediyelerden oldugunu dile getirerek, Baskan Muhammet Sunar’i basarili çalismalarindan dolayi kutladi.

Katilim

Serginin açilisina, Palandöken ilçe Kaymakami Önder Cosgun, AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, AK Parti Palandöken ilçe Baskani Haktan Ömeroglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Seyfullah Karapinar, Ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürü Erdal Yavilioglu, Ilçe Müftüsü Cahit Küçükyildiz, Kamu Kurum ve kuruluslarinin yöneticileri, Palandöken Belediyesi Meclis Üyeleri, Palandöken Ilçe Mahalle Muhtarlari, Sivil Toplum Kuruluslarinin yöneticileri, AK Parti Mahalle Teskilatlari ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA