Mustafakemalpasa'da Avcilar Için Kurs Düzenledi

Mustafakemalpasa Tatkavakli Avcilar Kulübü, 2022’nin ilk avcilik kursunu tamamladi.

Mustafakemalpasa'da Avcilar Için Kurs Düzenledi
5 gün süren egitim kursuna büyük ilgi gösteren avcilara, temel mevzuat, hayvan türleri, harita okuma bilgisi gibi çesitli basliklarda uzmanlar tarafindan önemli bilgiler verildi.

Her yil düzenledigi atis sporlari, yaban hayati besleme etkinlikleri, üyelere yönelik yemek programlari ve kurs egitimleriyle öncü çalismalara imza atan Mustafakemalpasa Tatkavakli Avcilar Kulübü tarafindan düzenlenen kurs programi tamamlandi.

Mustafakemalpasa Ismail Hakki Senpamukçu nezaretindeki egitimlerde, Doga Koruma Milli Parklar Müdürlügü Sube Müdürü Ekrem Terzioglu, Orman Mühendisi Bölge Sefleri Sedat Acar ve Yusuf Üstündag ve Kulüp Baskani Zafer Efe tarafindan avci kursiyerlere toplam 32 saat süren teorik ve uygulamali egitimler verildi.

Sinava girdiler

Tatkavakli Avcilar Kulübü Hizmet binasinda 13-17 Haziran tarihleri arasindaki 5 günlük kursta; avciligin temel kurallari ve mevzuat, av hayvanlari, koruma altindaki türler, av turizmi kapmasinda avlanilan hayvan türleri, avda kullanilabilen araç ve gereçler, tüfekleri tanima, harita okuma bilgisi, avda güvenlik önlemleri, av köpeklerini tanima ve ilk yardim dersleri anlatildi.

20 kisiden olusan kursiyerler, egitimler sonrasi yapilan sinavda bilgilerini kâgida döktü.

Heryil 3 kez kurs düzenlediklerini ve avciligin gelecek nesiller için sürdürülebilir hale gelmesi için hizmet verdiklerini söyleyen Tatkavakli Avcilar Kulübü Baskani Zafer Efe; “Bu egitimler hepimiz için önemli. Avciliga gönül veren her bireyin bilinçlenmesi için bu kurslari belirli zaman araliklariyla yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA