Kazalara Karsi Emniyet Kemeri Simülasyon Araci Ile Egitim

Isparta’da trafik kazalarindan kaynakli can kayiplarinin azaltilmasi amaciyla "Emniyet Kemeri Simülasyon Araci" ile egitim faaliyetleri yürütülüyor.

Kazalara Karsi Emniyet Kemeri Simülasyon Araci Ile Egitim
Emniyet Kemeri Simülasyon Araci, 2021-2030 yillari arasinda trafik kazalarindan kaynakli can kayiplarini yüzde 50 oraninda azaltilmasini hedefleyen ve 2021/2 sayili Cumhurbaskanligi Genelgesi ile yürürlüge giren “2021-2030 Karayolu Trafik Güvenligi Strateji Belgesi” ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenligi Eylem Plani çerçevesinde hizmet veriyor.

Isparta Il Jandarma Komutanligi sorumluluk alaninda meydana gelen ölümlü ve yaralanmali trafik kazalari ile bu kazalar sonucunda yasanan can kayiplarinin ve yaralanmalarin en aza indirilmesi çalismalari çerçevesinde emniyet kemeri simülasyon araci yaptirildi ve Valilik karari alinarak uygulamali trafik egitimine baslanildi.

Bu amaçla; Isparta’dabulunan okullarda ögrenim, gören ögrencilere, sürücü/vatandaslara ve paydas kurumlara verilecek egitim çerçevesinde TÜVTÜRK Muayene Istasyonu personeline, emniyet kemerinin önemini anlatmak amaciyla "Emniyet Kemeri Simülasyon Araci" ile trafik egitimi verildi.

Isparta ilinde bulunan kasaba ve köylerde vatandaslar ile kamu kurum ve kuruluslarinda görevli personele Isparta Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü tarafindan trafik egilimi verilmesine devam edilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA