Karatas, Usta Ögreticiler Ile Bir Araya Geldi

Memur-Sen Il Baskani Mustafa Karatas, Usta Ögreticiler Dernegi il baskani, yönetimi ve üyeleri ile sabah kahvaltida bir araya geldiler.

Karatas,  Usta Ögreticiler Ile Bir Araya Geldi
Egitim-Bir-Sen’in açmis oldugu dava ile sendikalara üye olma hakki kazanan usta ögreticiler Egitim-Bir-Sen 2 nolu sube tarafindan organize edilen kahvaltida bir araya geldiler.

Toplanti Dernek Baskani Nurten Turhan’in konusmasi ile basladi.

Dernek Baskani Turhan süreç ile ilgili gelismeler hakkinda bilgi verdi. Turhan, özellikle tüm sivil toplum kuruluslarina seslerinin duyurulmasi için gidip kapilarini çaldiklarini ama sadece Egitim-Bir-Sen’den destek gördüklerini ifade etti.

Bu destekle birlikte açilan dava ile sendikalilasmanin önünün açildigini ve bu kazanimin çok kiymetli oldugunu ifade eden Turhan bu sürece gelinmede derneklesmenin önemli oldugunu parçalanmis halden kurtulmanin derneklesmeden ve sendikalilasmadan geçtigini söyledi.



Daha sonra konusma yapan memur-Sen Il Baskani ve Egitim-Bir-Sen 2 nolu sube Baskani Mustafa Karatas ise dünyada ve ülkemizde sendikalilasmanin önemini anlatarak, örgütlü yapilarin hem sorunlari tespit etmede hem de ilgili makamlara ileterek çözüm bulmada büyük önem arz ettigini dile getirdi. Karatas; yürekler toplu vurdugunda birçok seyin basarilacagini bugün hayal edilemeyen seylere yarin ancak örgütlü yapilarla ulasilabilecegini dile getirdi. Sendikali olmanin kazandiracagi faydalara de deginen Karatas,artik is veren karsisinda kurumsal bir temsil hakki kazanmis olunacaginin altini çizerek keyfiliklere dur denileceginin önemli bir kazanim olacagini hatirlatti.
Kaynak: İHA