Gürkan Ve Tüfenkci, 100. Yil Kent Parkinda Incelemelerde Bulundu

Malatya’nin yesil dokusunu artirmak amaciyla sehrin birçok noktasinda çalismalar yürüttügü belirtilen Malatya Büyüksehir Belediyesi, Tecde Mahallesi Altin Kayisi Bulvari üzerinde bulunan ve 300 dönümlük alana sahip 100. Yil Kent Parkini Malatya’ya kazandiriyor.

Gürkan Ve Tüfenkci, 100. Yil Kent Parkinda Incelemelerde Bulundu
Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte 100. Yil Kent Parkindaki çalismalari inceleyerek açiklamalarda bulundu. 100. Yil Kent Parkinda çalismalarin büyük bir hizla devam ettigini belirten Baskan Gürkan, “Türkiye’de belediye tarafindan yapilan en büyük park projesidir. 300 dönümlük bir alan. 3 milyon 300 bin metrekarelik alandan sonra 300 bin metrekarelik bir alaninin daha yesil alan olarak Malatya’ya kazandirilmasi çok önemli. Türkiye’de bir prestij olabilecek sekilde projeleri hazirlandi ve çalismalar devam ediyor. Park alani içerisinde 17 bin metrekarelik bir gölet alani, restoran, sosyal donati alanlari, sportif alanlar, yürüyüs ve bisiklet yollari, piknik alanlari ile vatandaslarin dinlenirken kitap ve gazete okuyabilecekleri alanlar olusturulmakta.

Sehrin merkezinde 300 bin metrekarelik bir yesil alan yapilmis olacak. Ilgili müellif firma çalismalarini büyük bir hizla sürdürmektedir. Insallah herhangi bir aksilik çikmadigi zaman 2023 yili Haziran ayi içerisinde çalismalarimizi tamamlayarak vatandaslarimizin hizmetine açmis olacagiz. Bu çalismalarda emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Parkimizin Malatyali hemserilerimize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Park alaninda bir degerlendirmede bulunan AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum’un katilimlariyla temelini atmis oldugumuz bu alan insallah öngörülen süre içerisinde Malatyalilarin hizmetine sunulmus olacak. Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum. Türkiye genelinde böyle büyük bir alani yesil alan olarak yapan bir belediye var mi? Böyle bir parkin Malatya’ya kazandirilmasindan dolayi da mutluluk duyuyoruz. Sadece bir park olarak degil sosyal donatilariyla da bölgede ses getirecek bir yatirim. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA