Edirne'de Mor Lavanta Tarlalari Ziyaretçilerini Agirladi

Edirne’de bu yil 5’incisi düzenlenen lavanta tarla günleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Edirne'de Mor Lavanta Tarlalari Ziyaretçilerini Agirladi
Edirne’nin Karaagaç mahallesinde ziyarete açilan ve ekonomik olarak turizme katki saglayan lavanta tarlalarina çevre illerden ve komsu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan ’dan da de ziyaretçiler akin etti. Mor renkli görüntüsü ve güzel kokusu ile ziyaretçileri büyüleyen lavanta tarlalari dogal fotograf stüdyosuna döndü vatandaslar fotograf çektirmek için siraya girdi.

Kocaeli’den Edirne’ye lavanta tarlalarini gezmeye gelen Ilknur Tekin Edirne’de görev yaptigini fakat lavanta tarlalarini ziyaret edemedigini belirterek, "6 yil Edirne de görev yaptik ama ziyaret etmeye firsatimiz olmadi, izinlerimize denk geliyordu. Bugün gezmeye geldi, bu zamana kismetmis” dedi.

Istanbul’dan gelen Sehnaz Atmaca, "Lavanta festivali harika görünüyor. çok güzel ve rahatlatici bir kokusu var. Alana girmeden bile lavantalarin kokusu gelmeye basliyor. Çok güzel ve renkli fotograflar çekiliyor. Bekledigimden daha fazla kalabalik. Harika bir ortam herkese gelip görmelerini tavsiye ederim. Burada oldugum için çok mutluyum" seklinde konustu.

Bebegiyle birlikte Ipsala’dan lavanta tarla günleri için geldigini vurgulayan Elif Yesilbiyik ise "Küçük kizim, esim ve annemle birlikte geldik. Zaten 2 yildir geliyorduk bu yil 3.’ye geliyoruz. Fotograf çektiriyoruz, lavantalari bol bol kokluyoruz gözümüz gönlümüz açiliyor" ifadelerini kullandi.

İçel’den gelen Semiha Biyik ise "Dünürüm, oglum, gelinim ve torunum ile geldim. Çok mutlu oldum lavantalar çok güzel. Ayette de bahsedildigi gibi "Rabbinizin hangi nimetlerini inkâr edebilirsiniz" Rabbim bu güzel nimetleri bizler için vermis çok sükür" dedi.

Kaynak: İHA