10 Yil Hapis Cezasi Aldi Ama O Faturasinin Ödenip Ödenmedigini Sordu

Kastamonu’da nitelikli yagma suçundan yargilanan sanik, mahkeme heyetince 10 yil hapis cezasina çarptirildi. Kararin ardindan tutuklu sanik, mahkeme baskanindan izin alarak ailesine faturasinin ödenip ödenmedigini sordu. Ailesi de faturasini ödediklerini söyledi.

Olay, 21 Mayis 2021 tarihinde Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Iddialara göre, H.C., F.S. ve F.B., S.B. idaresindeki motosikletin önünü keserek durdurdu. Sikayet üzerine silah zoruyla motosikleti gasp ettikleri gerekçesiyle H.C., F.S. ve F.B. hakkinda Kastamonu 2. Agir Ceza Mahkemesinde ‘nitelikli yagma’ suçundan dava açildi.

Davanin karar durusmasinda baska suçtan tutuklu bulunan H.C., SEGBIS sistemiyle durusmaya katilirken, tutuksuz yargilanan F.S. ve F.B. ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Saniklarin ve sanik avukatlarin savunmasini dinleyen mahkeme heyeti, nitelikli yagma suçundan F.B. ve F.S.’yi 12’ser yil, H.C.’yi ise 10 yil hapis cezasina çarptirdi.

Kararin ardindan SEGBIS sistemiyle durusmaya katilan H.C., mahkeme heyetinden izin isteyerek ailesine faturasinin ödenip ödenmedigini sordu. Ailesi ise faturalari ödediklerini belirtti.

Kaynak: İHA