Istanbul Emniyet Müdürlügü 'Babalar Günü'ne' Özel Kisa Film Hazirladi

Istanbul Il Emniyet Müdürlügümüzce sosyal sorumluluk projesi kapsaminda “Babalar Günü’ne” özel kisa film çalismasi hazirladi. Demans hastasi bir sehit babasi konu edildigi, film izleyenlere duygu dolu anlar yasatti.

Istanbul Emniyet Müdürlügü 'Babalar Günü'ne' Özel Kisa Film Hazirladi
Istanbul Emniyet Müdürlügü tarafindan “Babalar Günü” özel hazirlanan kisa filmde Demans hastasi bir sehit babasi konu edildi. Bir tren istasyonunda geçen kisa film izleyenlere duygu dolu anlar yasatti. Hazirlanan filmin konusu, sehit babasinin oglunu son gördügü nokta olan tren istasyonunda geçmekte. Filmde, Demans hastasi olan sehit babasi oglunu son gördügü nokta olan tren istasyonuna geliyor. Daha sonra tren istasyonunda oglunun hayalini gören baba, gülümsedikten sonra oglunun hayaline dogru yürümekte. Ogluna dogru giderken istasyonda bekleyen insanlari ogluna benzeterek dokunan baba, onlarin oglu olmadigini fark ediyor. Sehit babasini fark eden bir vatandas, istasyonda bekleyen polis memurlarina durumu bildiriyor. Bu esnada karsi peronda oglunun hayalini gören baba, trenlerin geçisini aldiris etmeden karsi perona yürümeye çalismaktadir. Polislerin son anda müdahale ederek kurtardigi sehit babasin cebinden bir not çikiyor.

"Hatirladigi son sey sehit abimi gördügü o istasyon"

Çikan notta; babam Demans hastasidir. Lütfen bu numarayi arayiniz yaziyor. Notta ki numarayi arayan polisler sehit babasinin kizi ile konusarak durumu bildiriyor.

Telefonu açan sehit kardesi, “Kusura bakmayin babam Demans hastasi. Hatirladigi son sey sehit abimi gördügü o istasyon. Abimi görmek amaci ile hep oraya gelir. Lütfen ona göz kulak olun. Ben hemen geliyorum” diyor.

“Mustafa’yi gördüm kizim”

Daha sonra istasyona gelen sehit kardesi babasina iyi misin diye soruyor? Babasi ise kizina, “Mustafa’yi gördüm kizim” diyor. Daha sonra babasini kurtaran polislere tesekkür eden sehit kardesi babasini alip istasyondan çikiyor. Istasyondan çiktigi esnada tekrar arkasina dönen ve sehit oglunun hayalini gören baba, tatli bir sekilde gülümsedikten sonra kiziyla birlikte istasyondan çikiyor.

Hazirlanan bu kisa film çalismasi, “Bu çalisma ile aziz sehitlerimizin bize emaneti olan kiymetli babalarinin babalar gününü kutlamayi hedeflerken ayni zamanda babalarimizin bizleri asla unutmayacagina vurgu yapildigi” belirtildi.
Kaynak: İHA