Güreslere Hazirladigi 600 Kilogramlik Bogasini Çoruh Nehrinde Yikiyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde boga tutkunu sahis güreslere hazirladigi 600 kilogramlik bogasini idmandan sonra serinlemesi için Çoruh nehrinde yikiyor.

Güreslere Hazirladigi 600 Kilogramlik Bogasini Çoruh Nehrinde Yikiyor
Artvin ve ilçelerinde geleneksel olarak düzenlenen boga güreslerine kentte önemli bir kültürü barindiriyor. Boga sahipleri güreslere hazirladiklari bogalarina farkli yöntemler uyguluyor. Yusufeli ilçesine bagli Karamese köyünde bogacilik yapan Abdullah Sami Özalp (30), besledigi 600 kilogramlik ‘Canpolat’ isimli bogasini ilginç bir yöntemle güreslere hazirliyor.

2-3 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek olan Kafkasör Boga Güresleri Festivalinde büyükorta kategorisinde güresecek ‘Canpolat’ isimli boga, sahibi esliginde günlük idman yapiyor. Her gün 8 kilometre kosup agirlik çeken boga, sporun sonunda Çoruh nehrisin azgin sularinda serinliyor. Boga sahibi Özalp, 600 kilogramlik bogasiyla suya girerek günün yorgunlugunu atiyor. Bogasiyla Çoruh nehrine giren Özalp, görüntüleri sosyal medya hesabindan, ‘Artvin’de yüzen boga’ diyerek paylasinca büyük ilgi gördü.

Çoruh nehri kenarinda büyüdügünü ifade eden Özalp, “Bogacilik bize atalarimizdan yadigar. Sehrimizin önemli bir kültürü. Nerdeyse herkesin ahirinda bir bogaya rastlamaniz mümkün. Canpolat’ta benim gibi bu cografyada büyüdü, Çoruh nehrin bilir. Yazlari buralara da hava çok sicak olur. Bizde serinlemek için Çoruh nehrine gireriz. Bir gün Canpolat’i da soktum alisti. O günden bugüne spordan sonra serinlemek için birlikte Çoruh nehrine giriyoruz. Benim için özel bir hayvan, insallah Kafkasör festivalinde sampiyon olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA