Garip; 'Babalarimiza En Güze Hediye, Hayirli Evlat Olmaktir'

MHP Denizli Il Baskani Av. Yusuf Garip, Babalar Günü mesajinda, “Onlarin gölgesi bize elbet yeter ama biz vatanimiza ve milletimize bagliligimizla bu gölgeye layik oldugumuzu göstermeliyiz” dedi.

Garip; 'Babalarimiza En Güze Hediye, Hayirli Evlat Olmaktir'


MHP Denizli Il Baskani Av. Yusuf Garip, Babalar Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda su görüslere yer verdi:

“Annelerin kutsalligi tartisilmaz bir gerçek ise, babalarin da umut ve güven veren manevi bir siginak oldugu baska önemli bir gerçektir. Türk aile yapisinda varligiyla evin temel diregi olarak kabul edilen babalarin ‘babalik unvani’ süphesiz ki, en kutsal unvanlardan biridir. Babalik duygusunun tadilmasiyla, muhterem babalarimizin; evin temel diregi olma, koruyup kollama ve kol kanat germe özellikleriyle, neden bir ulu çinar gibi durdugu daha iyi anlasilmaktadir. Birçogumuz, babalarimizin kiymetini ‘onlarin gölgesi bile yeter’ diyerek ifade etmektedir.”

Bir evladin babasina verecegi en güzel hediyenin hayirli bir evlat olabilmek oldugunun altini çizen Garip; “Evin çinari olan babalarimizin gölgesi bize elbet yeter ama bizim de bu gölgeye layik evlatlar olmamiz gerekmektedir. Muhterem babalarimiza en güzel hediye; vatanimiza, milletimize ve ailesine bagli hayirli evlat olmaktir. Bu da babalarimiz için en büyük hediye olur. Hiçbir zaman, babalarimizin bizleri büyütürken çektigi sikintilari belli etmeden nasil üstesinden geldigini unutmamali ve onlarin erdemli kisiliklerini örnek almaliyiz.

Babalarimiz, annelerimizden sonra bizim ilk ögretmenimizdir. Ömrünü, evlatlarinin iyi ve hayirli yetismesi için adayan, onlarin mutlu ve huzurlu bir ömür sürmesi için var gücüyle çalisan babalarimiz, hayati bizlere ilk ögretenler oldugu gibi hangi yasa gelirsek gelelim arkamizda dag gibi duran güçtür.

Tüm bu duygu ve düsüncelerle, babalarimizin günlerini kutluyor muhterem ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal etmis olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle vatani için canini feda eden yüce sehitlerimizin kiymetli evlatlarini, bu vesile ile bir kez daha en samimi duygularimla kucakliyorum. En degerli varliklari evlatlarini geride birakip canini vatan için feda eden aziz sehitlerimiz, rahat uyusunlar: Biz emanetlerine var gücümüzle sahip çikmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA