Tekirdag'da Kaçak Silah Imalatina Operasyon Açiklamasi 3 Tutuklama

Tekirdag’in Çorlu ilçesinde kaçak silah imalatina yönelik 42 adrese es zamanli düzenlenen operasyonda çok sayida silah ve mermi ele geçirilirken, 26 süpheli gözaltina alinirken, adliyeye sevk edilen sahislardan 3’ü tutuklandi.

Tekirdag'da Kaçak Silah Imalatina Operasyon Açiklamasi 3 Tutuklama
Çorlu Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügünce, Çorlu ilçesinde isyerleri ve depolarinda silah imalati yaptiklari ve imal ettikleri silahlarin satisini yaptiklari tespit edilen 26 süpheliye yönelik 42 adrese es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

42 adreste yapilan es zamanli aramalarda, 18 adet ruhsatsiz tabanca, 13 adet namlu ve diger parçalarinda degisiklik yapilarak atesli silah haline getirilmeye hazir vaziyette kurusiki tabanca ve bu tabancalara ait sarjörler ile 2 adet havali tabanca, 63 adet tabanca sarjörü, bin 760 adet tabanca mermisi, 57 adet AK-47 Kalasnikof mermisi ve 1 adet AK-47 Kalasnikof sarjörü, 13 adet ruhsatsiz av tüfegi, 1 adet tüfek namlusu, 21 adet tabanca namlusu ele geçirildi.

Silah üreten isyerine operasyon

Silah üretimi yapildigi degerlendirilen 1 isyeri ve 1 depoda yapilan aramada da çok sayida sarjör, namlu, tabanca gövdesi, icra yayi, icra mili, tetik, igne gibi tabanca parçasi ve tabanca yapiminda kullanilan aletler ele geçirildi.

Konu ile ilgili yakalanan 26 süpheli sahis gözaltina alinarak sorgulamalarinin ardindan 10 kisi ifadelerinin ardindan serbest kaldi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden 3’ü tutuklanirken geri kalan 13 kisi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA