Eyüpsultan'da Sokaga Dalan IETT Otobüsü 17 Araci Biçti

Eyüpsultan’da kimligi belirsiz bir kisinin kullandigi IETT otobüsü ara sokakta bulunan park halindeki 17 araca çarpti. Sürücü olay yerinden kaçarken 17 araçta büyük hasar meydana geldi.

Kaza, saat 00.30 siralarinda Eyüpsultan Yesilpinar Mahallesi Canan Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 HK 3374 plakali

EM2 Eminönü - Kulaksiz seferini yapan IETT otobüsü, Atatürk Bulvari’ndan Canan Sokak’a girdigi sirada kontrolden çikarak sokak üzerinde bulunan park halindeki araçlara çarpmaya basladi.

Hizini alamayan otobüs, sokak boyunca park halinde bulunan içinde kamyon, ambulans ve otomobillerin bulundugu toplam 17 araca çarpti.Sokagi birbirine katan IETT soförü son olarak çelik kasa yüklü 34 BH 288 plakali kamyona çarparak durabildi.

Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve itfaiye ekipleri çevrede önlem alirken hasar tespit çalismasi yapti.

Soför kaza sonrasi kayiplara karisti

Kimligi belirlenemeyen IETT soförü 17 araca çarptiktan sonra olay yerinden kaçarak kayiplara karisti. Otobüsün çarptigi 17 araçta hasar meydana geldi. Kaza sonrasi araç sahipleri araçlarinin baslarina kosarken gördükleri manzara karsisinda saskina ugradi.

Evde otururken gürültü üzerine balkona çikan mahalle sakini Hidayet Tayfur,

“Canan sokagin bas tarafinda oturuyordum. Bir gürültü duydum. Balkona çiktim. Bir baktim otobüs son sürat geliyor, bagirdim. Yol üzerinde insanlar vardi. Bagirmamla insanlar kaçti. Zaten vura vura geldi, en son nokta buraya geldi. Bu kamyona çarpti. Buna vurduktan sonra geldik, çalisiyor içinde kimse yok. Terk etmis gitmis. Sahisi görmedik. Kimseye çarpmadi. Benim bagirmamla, yolda yayalar vardi. Onlar kaçti yoksa, birkaç tane ölü falan olurdu. Burada otobüs hatti yok. Atatürk Bulvari’ndan Canan Sokak’a giris yapiyor böyle bir hat yok” dedi.

Aracinda hasar olusan Gökhan Demirci,

“Tam olarak görmedim. Söylenilenlere göre, IETT otobüsü dönerken tabelaya vuruyor. Sonra sokagin içine dalarak bütün arabalara vurup asagiya kadar gidiyor. Benim aracim da bu. Aracimin ön tarafinda ve arka tarafinda maddi hasar var” diye konustu

Aracinda hasar olusan baska mahalle sakini Mustafa Demirtürk ise,

“Biz kafede bir çay, kahve içmeye geldik. Arabayi buraya park etmistik. Yüksek bir ses duyduk. Belediye otobüsü bütün mahalledeki arabalara hasar vermis. Benim aracimda da hasar mevcut zaten” dedi.

Polis ekipleri, Park halindeki araçlara çarparak dehsete sebep olan otobüsün kim tarafindan kullanildiginin belirlenmesi ve kaçan sürücünün yakalanmasi için çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA