Köpekleriyle Kavga Etti Diye Karsi Firmanin Köpegini Döverek Öldürdüler

Kocaeli’de köpekleriyle kavga eden fabrikanin sahipli köpegini demir çubuk ve tekmelerle vurarak öldüren sirket sahibi ve çalisani gözaltina alindi. Köpege vurma anlari güvenlik kamerasini yansidi.

Köpekleriyle Kavga Etti Diye Karsi Firmanin Köpegini Döverek Öldürdüler
Olay, Dilovasi Mermerciler Sanayi Sitesi’nde bulunan bir sirketin bahçe kisminda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sirketin köpegiyle karsi fabrikanin köpegi kavga etmeye basladi.

Iddiaya göre, sirket yetkilileri karsi fabrikanin köpegini demir çubuk ve tekmelerle vurarak öldürdü. Güvenlik kamerasina da yansiyan olay ile ilgili hem hayvan dernekleri hem de çevredeki fabrika çalisanlari, olayi gerçeklestiren sahislar hakkinda sikayetçi oldu. Sikayet üzerine sirket sahibi ve çalisani gözaltina alindi.

"Demir çubuk ve tekmelerle köpege vurarak öldürdüler"

Olayi gerçeklestirenlerden sikayetçi olan firma çalisani Gülseren Ahikadiogullari, “Bugün saat 10.00 siralarinda karsi fabrikanin köpegiyle kendi fabrikamizda baktigimiz köpek kavga etmeye basladi.

Karsi fabrikanin yetkilileri bizim güvenlik görevlilerimize bagirarak ve küfürler ederek yanina çagirdi. Karsi fabrikadakiler köpegimizi demir çubukla vurmus ve tekmelemisler. Bizler arkadaslarla olay yerine giderek olaya müdahale etmeye çalistik. Firma yetkilisi oldugunu düsündügümüz kisilere köpege vurarak onu kizdirdigini bahsetmis olmama ragmen köpege demir çubuk ve tekmeyle vurmaya devam ettiler ve köpegin ölmesine sebep oldular. Kendi köpeklerinin zarar görmesinden korktuklari için bunu yaptilarsa eger bu saatten sonra kendi köpeklerine nasil bakabilecekler. Çünkü kendi köpekleri için baska bir köpegi katlettiler. Burada 30’ya yakin köpek kavga ediyor ancak burada kavga ettikleri için köpek ölmüyor. Insanlar köpekleri öldürüyor. Hep köpekler suçlaniyor ve köpeklerin insanlari öldürdügünden bahsediliyor ama unutmayalim ki bugün bizim köpegimizi öldüren bir insan. O köpegin bir insani öldürmesini saglayan da bir insan. Hiçbir hak, hiçbir hukuk, hiçbir yasa köpegi öldürdükten sonra ‘Çöp çuvalinizi alin, cesedinizi buradan kaldirin’ deme hakkina sahip degildir. Olayla ilgili jandarma ekipleri geldi ve suç duyurunda bulunduk. Insanlara deger verdiginiz kadar hayvanlara deger vermezseniz eger yasamakla alakali bir umudunuz olmasin" dedi.

Sahislarin köpege vurma ani güvenlik kameralarina yansidi.
Kaynak: İHA