Ingiltere Basbakani Johnson'dan Kiev Ziyareti

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, 2’nci kez Ukrayna’nin baskenti Kiev’e gelerek, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’e Ukrayna ordusundaki 10 bin askere 120 günde egitim verme önerisinde bulundu.

Ingiltere Basbakani Johnson'dan Kiev Ziyareti
Rusya- Ukrayna savasi devam ederken, Ingiltere Basbakani Boris Johnson, 2‘nci kez Ukrayna’nin baskenti Kiev’e geldi. Liderler, ikili görüsmenin ardindan ortak açiklamada bulundu. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy yaptigi açiklamada, “Ingiltere, bu savasta Ukrayna’ya verdigi destegin saglam ve kararli oldugunu kanitladi. Ülkemizin dostu Boris Johnson’i tekrar Kiev’de gördügüme sevindim" dedi.

Ingiltere Basbakani Johnson, Devlet Baskani Zelenskiy’e 120 günde Ukrayna ordusundaki 10 bin askere egitim verme önerisinde bulundugunu belirterek, “Ukraynali askerler, ulusunuzun egemenligini savunmak için Birlesik Krallik füzelerini atesliyor. Devlet Baskani Zelenskiy’e bu savasin denklemini degistirebilecek büyük bir yeni askeri egitim programi önerdim” ifadelerini kullandi.

Açiklanan yeni egitim programinda her askerin 3 hafta boyunca ön cephede savas kazanma becerilerinin yani sira temel tip egitimi, siber güvenlik ve karsi patlayici taktikleri egitimleri almasi bekleniyor.

Görüsmede ayrica liderlerin, Ingiltere’nin egitim teklifinin yani sira, Rusya’nin tahil ablukasini sona erdirmede Ingiltere’nin nasil bir rol alabilecegi konusu da tartistigi ögrenildi. Ingiltere Basbakani Johnson en son 9 Nisan’da Ukrayna’yi ziyaret etmisti.
Kaynak: İHA