Devrilen Yük Treni Nedeniyle Mahsur Kalan Yolcular Kayseri'den Aktarma Ile Gönderildi

Yozgat’in Sefaatli ilçesinde yük treninin devrilmesi nedeni ile yollarina devam edemeyen yolcular, Kayseri’den yapilan aktarma ile memleketlerine gönderildi.



Kayseri-Yesilhisar/Karabük seferini yapan ve demir madeni tasiyan yük treninin Yozgat’in Sefaatli ilçesi girisinde vagonlarindan bir tanesinin devrilmesi sonucu tren hatti ulasima kapandi. Ulasima kapanan yol nedeni ile yollarina devam edemeyen yolcular otobüslerle Kayseri’ye gönderildi. Yaklasik 290 yolcu, Kayseri’de hazirlanan yolcu treni ile memleketlerine gönderildi.

Ankara’dan Diyarbakir’a gitmek için yola çikan bir vatandas, “Ankara’dan yola çiktik. Yozgat Sefaatli istasyonuna saat 17.00 siralarinda geldik. Orada galiba yük treninde bir sikinti olmus. Bir vagon raydan çikinca beklemek zorunda kaldik. Vagonlarin kaldirilmasi için yapilan çalismanin uzun sürecegi söylenildi. Karayolu ile Kayseri’ye aktarildik. Hiçbir sikintimiz yok. Kaymakamimiz olsun, Devlet Demir Yollari olsun bizimle çok ilgilendiler. Alakadar oldular. Hepsine buradan tesekkür ediyoruz” dedi.



Kayseri’den memleketine gidecek olan Gülperi Telan da “Tren birden bire durdu. Ne oldugunu anlamadik. Sonradan öndeki tren raydan çikmisti galiba. Bizi aktarma yapacaklarini söylediler. Güzel bir sekilde minibüslere yerlestirildik ve buraya getirdiler” ifadelerini kullandi.

Ankara’da okuyan ve memleketi Diyarbakir’a giden Ramazan Çomak ise, “Final haftasi bittikten sonra memlekete dönmek için tren bileti aldik. Yozgat’in bir ilçesinde yük treni devrildi. Bizim tren de haliyle durdu. Kayseri’den vinç falan çagirdilar. Onun gelisi de 3-4 saati bulur dediler ve bizi Kayseri’ye dolmuslarla ve otobüslerle naklettiler. Kayseri’den ek tren seferi düzenleyeceklerini söylediler. Su an Kayseri’deyiz bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA