Manisa'da 300 Kadin Daha KADES Uygulamasiyla Tanisti

Manisa Il Jandarma Komutanliginca görevlendirilen personel tarafindan Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde çalisan 300 kadina ’Kadina Yönelik Siddetle Mücadele’ ve ’Uyusturcu ile Mücadelede Annenin Rolü’ konularinda seminer verildi.

Manisa'da 300 Kadin Daha KADES Uygulamasiyla Tanisti
Seminerde 6284 sayili “Ailenin Korunmasi ve Kadina Yönelik Siddetin Önlenmesine Yönelik Kanun” çerçevesinde kollugun yetki ve sorumluluklari, Kadin Acil Destek (KADES) uygulamasi, siddet ve siddetin çesitleri, siddete ugranildiginda basvurulabilecek merciler, siddete ugrayan bireylerin var olan yasal haklari konularinda da bilgiler verilirken, Içisleri Bakanligi tarafindan hayata geçirilen “En Iyi Narkotik Polisi Anne” projesi dogrultusunda annenin aile içindeki önemi konusunda egitim ve bilgilendirmeler yapildi. Seminerde ayrica uyusturucu kullanimi ve bagimliligi, aile içi iletisim ve bagimlilik sorununda çözüm yollari ve önerileri konularinda anne ve anne adaylari bilinçlendirildi.

Siddet Önleme ve Izleme Merkezi hakkinda da bilgi verilen seminer esnasinda tüm katilimcilarin cep telefonlarina “KADES” uygulamasi yükletildi.
Kaynak: İHA