Korkuteli'nde Haci Adaylari Dualarla Ugurlandi

Antalya’nin Korkuteli ilçesinden bu yil hacca gidecek 65 haci adayi için ugurlama töreni düzenlendi. Ögle namazi sonrasi Çayirli Camii önünde düzenlenen ugurlama programi sonrasi, ilk kafilenin bu gece yola çikacagi bildirildi.

Korkuteli'nde Haci Adaylari Dualarla Ugurlandi
Islam dininin bes sartindan biri olan hac görevini, imkani olan her Müslüman’in yerine getirmesi gerektigine isaret eden Korkuteli Ilçe Müftülügü Sube Müdürü Oktay Bingöl, “Bu yil kutsal topraklara ilçemizden Diyanet Isleri Baskanligimiz ve özel sirketlerle birlikte 65 haci adayimiz gidecek. Cenab-i Allah yapacaginiz ibadetlerinizi kabul eylesin, saglik ve sihhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen haci adaylarimiz bu görevi yaptiklarinda annelerinden dogdugu ilk gün gibi tertemiz günahsiz olarak dönme firsati yakalamislardir. Bunu haci adaylarimizin iyi degerlendirmesi lazim. Hac ibadeti sirasinda ve bitiminde agzinizdan kötü söz çikmadan sabir göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalidir” dedi.

Konusmalarin ardindan Korkuteli Ilçe Vaizi Sükrü Öztürk dua etti. Okunan duanin ardindan haci adaylari birbirleriyle ve yakinlariyla vedalastilar. Vedalasmada Vatandaslarla tek tek görüserek vedalasan haci adaylari duygulu anlar yasadilar.
Kaynak: İHA