Frig Vadisi'nin Kalbi Ayazini Köyünü Sel Vurdu

AFYONKARAHISAR – Afyonkarahisar’da 3 bin yillik Frig uygarligi eserlerinin yer aldigi Ihsaniye ilçesine bagli Ayazini köyünü sel vurdu. Bölgede sel nedeniyle bir ev yikilirken, tarlada mahsur kalan 9 kisiyi ise AFAD ve Il Özel Idare ekipleri kurtardi.

Frig Vadisi'nin Kalbi Ayazini Köyünü Sel Vurdu
Olumsuz hava sartlarinin devam ettigi Afyonkarahisar’da saganak yagis etkili oldu. Aksam saatlerinde Ihsaniye ilçesinde baslayan saganak yagis hayati olumsuz etkilerken, Frig Vadisi’nin önemli eserlerinin bulundugu Ayazini köyünde sel baskini yasandi. Aniden baslayan saganak yagmur köydeki derenin tasmasina neden oldu. Saganak yagisin kisa sürede sele neden oldugu bölgede tarihi magaralarindan birinin hemen yani basindaki ev de çökme sonucu yikildi.

Olayin ardindan bölgeye çok sayida AFAD ve saglik ekibi ile birlikte jandarma ekipleri sevk edilirken, afet bölgesinde çalisma baslatti. Is makineleri ile köy yollarinda çalisma yapilirken, çamur ve molozlar kepçelerle temizlendi.

AFAD ve Il Özel Idaresi ekipleri selden dolayi tarlada mahsur kalan 9 vatandasi yaptiklari çalisma ile kurtardi.

“Sükür can kaybimiz yok”

Sel baskinin ardindan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi ve AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, bölgeye giderek çalismalari yerinde inceledi. Incelemelerin ardindan konusan Vali Yigitbas, “Sükür can kaybimiz yok bütün ekiplerimiz de burada zaten” dedi.



“Her zaman milletimizin yanindayiz”

Baskan Uluçay ise afet bölgesinin yaralarinin sarilmasi için devletin bütün imkanlarinin seferber edildigini belirterek, “Rabbim insallah beterinden saklasin. AFAD, Il Özel Idaresi ve belediye ekipleri çalismalarini sürdürüyor. Ayazini ve Yayalabagi’nda sel felaketi yasandi. Hükümetimiz olarak biz her zaman milletimizin yanindayiz, sikintiya düsen vatandaslarimiz her zaman emrindeyiz. Bütün vatandaslarimiza geçmis olsun” diye konustu.

Ekiplerin afet bölgesinde is makineleri ile baslattigi çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA