Tatbikatta Rahatsizlanan ABD'li Asker Kent Hastanesi'nde Tedavi Edildi

Türk Silahli Kuvvetlerinin EFES-2022 Birlesik Müsterek Tatbikati için Ege Denizi’nde konuslanan USS Arlington LPD-24 savas gemisinde rahatsizlanan Amerikali asker Kent Hastanesi’nde tedavi görüp sagligina kavustu. Askerin taburcu edilmesinin ardindan ise 2. Marine Division Komutani Tümgeneral Francis Donovan, Kent Saglik Grubu’nu ziyaret ederek CEO Dr. Rusen Yildirim ve tedaviyi üstlenen doktorlara tesekkürlerini iletti.

Tatbikatta Rahatsizlanan ABD'li Asker Kent Hastanesi'nde Tedavi Edildi
Basariyla tamamlanan EFES 2022 tatbikatinin yankilari sürerken, 28 Mayis’ta baslayan tatbikat için Izmir’e gelen ABD donanmasina ait USS Arlington LPD-24 savas gemisinde görevli 24 yasindaki Astsubay Çavus J.C.W.L’ya Türk hekimleri sifa verdi. Gemide hastalanan askerin sag dizinde agri basladi, agriya dizdeki iltihabin neden oldugu belirlendi. Gemide askerin dizine iki kez müdahale edilerek iltihap temizlenmesine karsin, geminin olanaklarinin yetersiz kaldigi, durumu ciddilesen hastanin tedavisinin tam donanimli Kent Hastanesi’ne sevkine karar verildi.

30 Mayis’ta hasta gemideki ambulans helikopterle Çigli Hava Üssü’ne, oradan da kara ambulansiyla Kent Hastanesi acil servisine getirildi.



ABD’li komutan doktorlara rozet takdim etti

Akut böbrek yetmezligi ve septik artrit tanisiyla Kent Hastanesi’ne yatirilan ABD’li hastaya tedaviye baslandi. Genel durumu iyi olmayan askerin muayene ve tedavisi Kent Hastanesi Nefroloji Uzmani Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok, Ortopedi Uzmani Opr. Dr. Serdar Söylev ve Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmani Prof. Dr. Kenan Hizel tarafindan planlandi. Her gün diyalize baglanmak zorunda kalan talihsiz asker, 7 Haziran’da genel durumu iyi halde olunca taburcu edildi. ABD’li askerin ambulans uçakla önce Almanya’ya, oradan da ülkesine götürülecegi belirtilirken, tamamlanan tatbikatin ardindan USMC Birlesik Devletler Deniz Piyade Kolordusu’ndan (2. Marine Division Komutani) Tümgeneral Francis Donovan ekibiyle birlikte Kent Saglik Grubunu ziyaret etti. ABD’li komutan CEO Dr. Yildirim ile askerinin tedavisini üstlenen hekimlere tesekkür etti. Komutan Donovan, CEO Yildirim’a ve doktorlara tesekkürlerinin bir nisanesi olarak komutanliginin birer rozetini takdim etti.

“Bu güveni kazanmis olmanin gururunu yasiyoruz”

Dr. Yildirim da ABD’li askerin tedavisi için Kent Hastanesi’ni tercih etmelerinden dolayi konuklarina tesekkür edip onur duyduklarini söyledi.

Dr. Yildirim, “Öncelikle asker hastamizin iyilesmesi her seyin önündeydi. Yillardan bu yana güçlü hekim kadromuz, yenilikçi teknolojik donanimimizla hizmet veriyoruz, NATO askerleri, personeli de saglik sorunlarinda bize basvuruyor. Bu güveni kazanmis olmanin gururunu yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA