Saganak Yagis Sonrasi Sular Altinda Kalan Evde Can Pazari Yasandi

Meteorolojinin turuncu kodla uyarida bulundugu Osmaniye’de kuvvetli saganak yagis etkili oldu. Saganak yagis kent genelinde hayati olumsuz etkilerken bir sokak üzerinde bulunan evler de sular altinda kaldi. Can pazarinin yasandigi olayda evini su basan kadin, çocuklarinin son anda arka bahçenin duvarindan komsulara verdigini söyledi.

Saganak Yagis Sonrasi Sular Altinda Kalan Evde Can Pazari Yasandi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün turuncu kodla uyarida bulundugu kentler arasinda yer alan Osmaniye’de kuvvetli saganak yagis etkili oldu. Saganakla birlikte kent genelinde bir ev ve is yerini su basarken, Mevlana Mahallesi 1 numarali sokak da yagistan nasibini aldi. Aniden bastiran kuvvetli yagisla birlikte kisa sürede sokak suyla dolarken, sokak üzerinde bulunan evler de sular altinda aldi. Evlerin önünde bulunan otomobillerinde sel sulari içerisinde kaldigi olayda, su basan evlerin birisinde can pazari yasandi. Çocuklari evde birakip bakkala gittigi sirada evini su bastigini söyleyen bir kadin, içeriye girdiginde çocuklarin sular altinda kaldigini daha sonra evinin arka bahçesindeki duvarin üzerinden komsularina verdigini söyledi.

Olaydan sonra Mevlana Mahallesi Muhtari Ismail Coskun ve mahalleli bir araya gelerek, suyun içerisinde kalan çocuklari traktör yardimiyla bulunduklari yerden güvenli alana tasidilar. Diger aile bireylerinin de kurtarildigi olayda su basan evlerin odalari da kameralara yansidi. Esyalarin tamamen su altinda kaldigi evlerde bazi esyalarin su üzerinde yüzdügü görüldü.

Öte yandan kent genelinde yasanilan olumsuzluklarin çözüme kavusturulmasi adina 112 Acil Komuta Merkezi basta olmak üzere, Osmaniye Belediyesi’ne bagli Itfaiye Müdürlügü, AFAD ile polis ekiplerinin alarma geçirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA