PAÜ, ADIM Üniversiteleri Toplantisina Katildi

ADIM Üniversiteleri Birligi Rektörler ve Idari Grup Toplantisi, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipliginde, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ile birlige üye üniversitelerin Rektörleri ve idarecilerin katilimi ile gerçeklestirildi. Toplantinin genel degerlendirme toplantisinda konusan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, olaylara istisare ile yaklasmanin ve üniversitelerin faydalari uygulamalarini birbirlerine aktarmasinin önemine dikkat çekti.

PAÜ, ADIM Üniversiteleri Toplantisina Katildi


ADIM Üniversiteleri Birligi Rektörler ve Idari Grup Toplantisi, 19 üniversiteden 16’sinin katilimiyla Kütahya ev sahipliginde yapildi. Dönem toplantisina Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipligi yaparken, iki gün boyunca devam eden toplantilar, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in katilimiyla; rektörler, genel sekreterler ve idari birim yöneticileri nezdinde gerçeklestirildi.



“Ögretim elemanlarimizin yasadiklari sehirlere fevkalade önemli katkilar saglayacagina inaniyorum”

Ilk gün açilis töreni ile baslayan toplantiya Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) adina Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Genel Sekreter Yardimcilari; Bilal Bozoglu ve Emine Yikilmaz ile idari birimlerden yetkililer katildi.

Toplantida konusma yapan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, 2001 yilinda 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birligi’nin bugün 19 üniversiteyle egitim-ögretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarinda üniversiteler arasi is birligini gelistirdigini ve ortak girisimlerde bulundugunu söyledi.

Prof. Dr. Erol Özvar, “Kampüsün içinde degil ama sehrin içinde yasamak suretiyle ögretim elemanlarimizin yasadiklari sehirlere fevkalade önemli katkilar saglayacagina inaniyorum. Siz degerli yöneticilerden, rektör arkadaslarimdan bekledigim önemli hususlardan biri de bünyenizdeki ögretim elemanlarinin sadece laboratuvarlarda, sadece dersliklerde, sadece ofislerde çalismalarini saglamak degil, en az bunun kadar içinde yasadiklari sehirle temas ettirecek mutlaka vesileler meydana getirmeniz, etkinlikler, toplantilar tertip etmeniz, bölgenin insanlariyla, hocalarimizi ve ögrencilerimizi bir araya getirerek sehrin gelismesine katki saglamanizdir. Hocalar, tabiri caizse fildisi kulelerinde yasayan insanlar degildir. Eski geleneklerde oldugu gibi ögretim elemanlari, bilim insanlari, insanlarla temas ederek, sosyalleserek, ürettigi bilgiyi ve tecrübeyi çevresine mutlaka aktarmak ve onlarla etkilesim içine girmek zorundadir” dedi.



Prof. Dr. Özvar, üniversitelerden sahip olmalarini bekledikleri en önemli misyonlarin basinda, bulunduklari sehirlerin iktisadi gelismelerine ve sinai kalkinmalarina, ellerindeki bilgi birikimi, beseri sermayeleri ve akademik kadrolariyla destek vermelerinin geldigini sözlerine ekledi.

Açilis törenin ardindan program, rektörler, genel sekreterler, basin müsavirlikleri, kalite koordinatörlükleri, ögrenci isleri daire baskanliklari, personel daire baskanliklari, hukuk müsavirlikleri, kütüphane daire baskanliklari ve bilgi islem daire baskanliklari arasinda gerçeklestirilen toplantilar ile devam etti. Toplantinin ikinci gününde ise gerçeklestirilen genel degerlendirme toplantisinda tüm idari birimlerin sunumlari ile alinan yeni kararlar tüm katilimcilar ile paylasildi.

“Üniversitemizde tüm islerimizi istisare yönetimini kullanarak yapmaya gayret ediyoruz”

ADIM Üniversiteleri Birligi Rektörler ve Idari Grup Toplantisi kapanis oturumuna katilan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, genel degerlendirme toplantisinda gerçeklestirdigi konusmasinda bilgiyi paylasmanin ve sorunlarin çözümünde fikir almanin önemine deginirken, sözlerinin devaminda su ifadeleri kullandi:

“Rektörler olarak bizler, daha çok üniversitelerin misyon ve vizyonu ile ilgili çalismalar yapiyor, üniversitelerimizi çok daha iyi noktalara tasimak adina çalismalarimizi sekillendiriyoruz. Ancak, bir seyin kuralina, yönetmeligine ya da kanununa göre isleyisi noktasinda diger üniversiteler ile ortak bir akil yürütmek son derece önemlidir. Bizler, Üniversitemizde de tüm islerimizi istisare yönetimini kullanarak yapmaya gayret ediyoruz. Bu tür toplantilarda ortak kararlar almak, üniversitelerin faydali uygulamalarini birbirlerine aktarmasi, birlikten güç dogar prensibi uyarinca son derece önem arz etmektedir. Bu toplantilarin, idareciler nezdinde yapiliyor olmasi üniversitelerimiz için çok büyük bir avantaj. Çünkü idari yöneticilerimiz karsilikli fikir alisverislerinde bulunuyorlar. Rektörlük görevini sürdürdügüm sürece insallah bu toplantilara katilmak nasip olur. YÖK Baskanimiz ile de verimli bir toplanti gerçeklestirdik. Kendisi tüm üniversitelere gitmeye gayret gösteriyor. Çok iyi bir baskanimizin oldugunu bu toplantilarda bir kez daha anlamis oldum. Olaylara çözümcül yaklastigina bizzat sahit oldum. Toplantimizin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA