Fren Testi Yaparken Bariyerlere Çarpip Takla Atti Açiklamasi 1 Yarali

Küçükçekmece’de tamircide çalisan kisinin test için trafige çikardigi otomobil, freni tutmayinca önce bariyerlere ardindan park halindeki iki araca çarpti. Kazada 1 kisi yaralanirken, aracin takla attigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Fren Testi Yaparken Bariyerlere Çarpip Takla Atti Açiklamasi 1 Yarali
Kaza, saat dün 14. 30 siralarinda Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Huzur Caddesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Sefaköy’de bir tamircide çalisan Hakan D. tamirde bulunan 34 BSK 232 plakali otomobili test için sürüse götürdü. Bu sirada otomobili satin alacak Muhammed Sahin de otomobilin sürüsü için araca binerek Hakan D ile birlikte dolasmaya çikti. Huzur Caddesi’nde aracin freni tutmamaya basladi.

Frenlerin tutmadigini fark eden sürücü Hakan D, bagirarak yoldakileri uyarmaya çalisti. Sürücünün el frenini çektigi otomobil önce bariyerlere ardindan takla atarak park halindeki iki araca çarparak durabildi. Kazada Muhammed Sahin yaralanirken, sürücü ise kazayi yara almadan atlatti. Ihbar üzerine itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri araçta sikisan yaraliyi çikartarak saglik ekiplerine teslim etti. Yarali ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi. Kazayi yapan sürücü Hakan D, ise ifadesi alinmak üzere polis karakoluna götürüldü. Araçlar çekici yardimiyla olay yerinden kaldirildi. Öte yandan yaralinin hayati tehlikesinin olmadigi ögrenildi.

Kaza ani güvenlik kamerasinda

Hizli gelen ve el freni çekildikten sonra takla atan otomobilin kaza yaptigi anlar güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde takla atan otomobilin, park halindeki araçlara çarparak durdugu görülüyor.

Olayi anlatan görgü tanigi Abdurrahman Erzek, “Kahvedeydik, ses geldi, arabaya vurdu. Bir tanesi normal durumlari iyi çok sükür bir seyleri yok. su köseden direk buraya atti araba” diye konustu.

Kazada park halinde araci zarar gören Isa Gülen isimli vatandas, “Su köprü yolundan geldiler, önce bariyerlere vurdu. Benim arabanin yaninda kamyon vardi, ona da vurdu. Ikisine de vurdu, aracin içinde 3-4 kisi çikti. Asiri sürat vardi, kamyondan sonra benim arabaya vurdu” diye anlatti.

Kaza ile ilgili baslatilan inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA