Van Gölü Için Yürüyen Kadinlar Ahlat-Adilcevaz Etabini Tamamladi

Van Gölü’nün kirlenmemesi ve farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen yürüyüsün 7’nci etabi tamamlandi.

Van Gölü Için Yürüyen Kadinlar Ahlat-Adilcevaz Etabini Tamamladi
“Van Gölü Için Kadinlar Yürüyor” projesi çerçevesinde Van Gölü Aktivistleri öncülügünde yürüyen kadinlar, yürüyüsün 7’nci parkuru olan Ahlat-Adilcevaz etabini tamamladi. Sabah Ahlat Ögretmenevi sahilinde bulunan Iskeleden yola çikan kadinlar, projenin 7’nci parkurunu da tamamlayarak Adilcevaz’a ulasti. Adilcevaz’da Belediye Baskani Necati Gürsoy ve kalabalik bir topluluk tarafindan karsilanan kadinlar Adilcevaz Sahilinde mola verdi.

“NASA bile yilin en güzel fotografi olarak Van Gölü’nü seçti”

Adilcevaz Belediye Baskani Necati Gürsoy, “Ben Vangölü Aktivistlerine tesekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir etkinlik. Van Gölü sadece Van ve Bitlis’in degil, bölgenin degil Türkiye’nin göz bebegidir. Malumunuz biliyorsunuz NASA bile yilin en güzel fotografi olarak Van Gölü’nü seçti. Van Gölü bize dedelerimizden miras kalmadi. Biz ancak bunu çocuklarimiza torunlarimiza en güzel sekilde sorunsuz piril piril kirsiz bir sekilde miras olarak birakmak istiyoruz. Bunun için siz degerli aktivistler çok iyi ettiniz geldiniz. Hem bizlere hem ilgililere, yetkililere, sesimizi duyuyorsunuz. Evet hükümetimiz son zamanlarda özellikle Van’da çok iyi bir kati atik projesi ve aritma tesisi kurdu. Ayrica Adilcevaz’da ve çevre ilçelerde artima tesisleri var ama bu yeterli degil. En aktif çalisanlardan bir tanesi bizim Adilcevaz’daki Ileri Biyolojik Aritma Sistemi. Ancak bu bile Adilcevaz’in yüzde 60-70’ini aritabiliyor. Biz burada sunu demek istiyoruz. Van Gölü sadece belediyelerin degil hükümetin birinci öncelikli programi olmali. Nasil Marmara Denizi özel korumaya alindiysa Van Gölü de Cumhurbaskanimizin himayelerinde olmali” dedi.



"Yürüyüsümüzü basladigimiz Edremit’te sonlandiracagiz"

Aktivistlerden Rezzan Bayram ise, “Van Gölü ve çevresinde kadinlar öncülügünde yürüyoruz. Etkinligimizin 7 etabini tamamladik. Ahlat’tan Adilcevaz’a geldik. Adilcevaz’da kadin agirlikli harika bir ekip tarafindan karsilandik. Bundan sonraki etaplarda da enerjimizi siz Adilcevazlilar sayesinde aldik diyebiliyoruz. Bundan sonra yaklasik 5-6 etap daha olacak. Basladigimiz yerde Edremit’te sonlandiracagiz. Bizim buradaki amacimiz Van Gölü’nün turistik güzelligini medya araciligiyla tüm Türkiye, tüm dünyaya bir kere daha duyurmak. Van Gölü’nü ve çevresinde yasayanlari temiz tutmak açisindan bilinçlendirmek ve de artik buranin kadar güvenli oldugunu burayi yürüyerek geçebildigimiz hala bilmiyor olanlara da bir kere daha duyurmak için bildirmeye devam edecegiz” dedi.



“Van Gölü’ndeki bu kirliligin sebeplerinde biri biz yasayan halkiz”

Van Gölü Aktivistler Dernegi Baskani Dr. Erdogan Özel, “Su anda 7’nci parkuru tamamladik. 430 kilometrelik Van Gölü çevresinin 200 kilometresini bugün tamamladik. Buna çok yogun bir katilim oldu. Van Gölü’ne olan duyarlilik bizi gerçekten mutlu etti. Gerek çocuklar, gerek kadinlar, bir de Adilcevaz Belediye Baskanimizin katilmasi gerçekten bizi mutlu etti. Amacimiz Van Gölü’ne dikkat çekmek. Van Gölü kapali bir havza. Her gün maalesef kirlilikle karsi karsiya kalmakta. Bu kirliligin önlenmesi gerekiyor. Bu kirlilik disaridan bir yerden gelmiyor. Bu kirliligin sebeplerinden biri biz yasayan halkiz. Biz önce kendi üzerimize düseni yapacagiz daha sonra kurumlar üzerine düseni yapacaklar” dedi.

Kaynak: İHA