Vali Sel Bölgesinde Sahaya Inip Hasar Tespiti Yapti

Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Gemerek ilçesinde yasanan sel felaketinin ardindan bölgede incelemelerde bulunarak 290 personel ve 79 is makinesinin özveriyle çalistigini söyledi.

Vali Sel Bölgesinde Sahaya Inip Hasar Tespiti Yapti
Gemerek’te asiri yagis sonrasi yasanan sel felaketinin ardindan bölgede çalismalar devam ediyor. Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek’in baskanliginda ilgili kurum müdürlerinin katilimiyla Gemerek Kriz Yönetim Toplantisi yapildi. Vali Simsek, yapilan toplantida Gemerek Kaymakami Ilhan Kayatürk ve ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldi. Vali Simsek, toplantinin ardindan taskindan en çok etkilenen Kizilsar, Köröküz ve Büyük Kamisli derelerinde incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalismalarina katilan Vali Simsek, selden etkilenen vatandaslara da geçmis olsun dileklerini iletti.

Zararlar karsilanacak

Vali Simsek, tespit çalismalari sonucunda belediye ve magdur olan vatandaslarin zararlarinin karsilanacagini ifade ederek, "Selden dolayi hasarlarimiz var, bizim için sevindirici olan can kaybinin olmamasi. Zararlar tazmin olur, devletimiz güçlüdür. Hasar tespit çalismalari yapilmis. Insallah müracaatlarimizi yapacagiz ve bu tespit çalismalari dogrultusunda da gelen kaynaklari belediyemiz olsun vatandaslarimiz olsun onlara bu zararlarini tazmin etmek üzere tahsis edecegiz. Öncelikle bu süreçte özveri ile çalisan gayretle çalisan basta kaymakamimiz olmak üzere belediye baskanimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluslarimiza onlarin yetkililerine tesekkür ediyoruz. Yine bu süreçte bize geçmis olsun dileklerini ileten ve yine ziyarette bulunan devlet büyüklerimize ve yine tüm dostlarimiza tesekkür ediyoruz. Simdi burada aslinda incelenmesi gereken konu birinci sirada vatandaslarimizin magduriyetinin giderilmesi. Hasar tespit çalismalari bu konuda da zaten AFAD müdürümüz çalismalarini tamamlamis durumda" ifadelerini kullandi.

“Büyük bir afeti ucuz atlattik”

Vali Simsek, bu tür afetlerin yasanmamasi için kalici çözümler üretilmesi gerektigini ifade ederek, "Diger konuda bundan sonra bu tür afetlerin yasanmamasi adina bu tür sorunlarin yasanmamasi adina ne yapabiliriz kalici olarak ne yapabiliriz. Bu sorun neden kaynaklandi. Menfezlerin dar olmasindan mi kaynaklandi. Yani yagis tabi ki asiri oldu bu bir gerçek ama biz yagisin asiri olmasina da hazirlikli olmamiz gerekir. Iste burada bu asamadan sonra buradan bir daha böyle bir sorun yasanmamasi adina ve konuya kesin bir çözüm getirmek adina ne yapabiliriz biz onu çalismamiz gerekiyor. Bu anlamda da kamu kurum ve kuruluslarimiza belediyemize herkese görevler düsüyor. Aslinda büyük bir afet ama ucuz atlatilmis bir afet. Insallah Allah tekrarindan korusun diyelim. Birazdan bu Afet bölgelerinde incelemelerde yapacagiz. Daha bariz sekilde ne olmus ne bitmis bunu görecegiz. Tabi anayolun buradan geçiyor olmasi da bizim için bir dezavantaj oldu. Anayolun kapanmis olmasi lokal bir afetin disina çikti ve burada iste Sivas-Kayseri D-260 otoyolunun kapanmasi buradan geçen vatandasimizin da magduriyetine sebep oldu. Bu anlamda bizim kalici çözüm getirmemiz gerekiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA